Aktywne Wpisy

dziobnij2 +150
Otrzymałem rentę do końca życia. Dzisiaj przyszedł list z ZUSu. Do końca życia będę dostawał 1445 zł miesięcznie (z czasem podwyższą, waloryzacja). Oprócz tego, bez żadnego kombinowania, będę miał ubezpieczenie zdrowotne do końca życia. Rentę pierwszy raz dostałem w wieku 18 lat, jak jeszcze chodziłem do liceum. Teraz mam 33 lata. Także rentę na stałe dali mi po 15 latach składania wniosków o przyznanie renty. W wieku 33 lat nie przepracowałem nawet

PaniProkurator +720
Monachium, nowoczesne miasto, wiecie korpo, siemensy czy BMW.
I myslicie ze pojedziecie sobie do takiego Monachium, bedziecie chcieli przejechac sie sbahnem, to podejdziecie do biletomatu, zaplacicie sobie za bilet karta i pojedziecie? No chyba #!$%@? xD
To tak odnosnie tego ze wszedzie da sie zaplacic najpopularniejszymi kartami VISA czy Mastercard.
Ale bilety na metro to normalnie już w automacie mastercardem kupiłem.
Nie przeszla mi mastercard w walucie euro, nie przeszla visa, Pepikowi z ktorym jechalem odrzucilo 3 kolejne karty.
Komunikat o tym ze "zly rodzaj karty" ;)
w Polsce zapłacisz w Wieliczce 300 metrów po ziemia kartą, w Niemczech w jakimś zamku, gdzie co weekend przewija się tysiące osób płatność od 40 euro xd
No nie oszukujmy się, jak ten system #!$%@? to i pieniądze fizyczny będzie gówno warty