Wpis z mikrobloga

197 156 + 7 + 22 + 38 = 197 223

Toczę nierówną walkę z trzeszczeniem w okolicach suportu/korby.
Wyeliminowałem dziś pedały, bo zmieniłem na inne, sztyca też nie- bo i na stojąco trzeszczy, myślę, że mostek i stery też odpadają, bo jak nie pedałuję to cisza pomimo "symulowania" pedałowania kierownicą :D.
Zostaje chyba za słabo skręcony suport, jaki smar użyć do montażu, jeśli w ogóle?
Albo połączenie korby z blatem (czy smarujemy te łączenia i śruby kominowe?).
Raczej coś związanego z pedałowaniem, bo skrzeczy rytmicznie z ruchem korby.

#rowerowyrownik #szosa

Skrypt | Statystyki
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

miałem kiedyś podobny problem, okazało się jedna ze śrub mocujących blat do mniejszej zębatki była poluzowana. Wykręciłem ją całkiem, wyczyściłem gwint (i otwór też, bo było trochę syfu), wkręciłem ponownie i nastała błoga cisza
  • Odpowiedz
@maciup88: Witaj w klubie. Nawet dzisiaj zadawałem identyczne pytanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak rozwiążę (OBY) to będę o Tobie pamiętał. Dziś wykręcam i przesmarowuję suport, hak do tylnej przerzutki i tylny szybkozamykacz (tak, to również może być przyczyną).
  • Odpowiedz
  • 1
@schneiper: widziałem Twój post :), problem przedniej przerzutki u mnie odpada, bo jej nie mam, a czy QR to nie wiem, ale w sumie w trenażerze, w domu nie cykało a teraz problem powrócił...
A samo trzeszczenie odbiera chęć do jazdy, wstyd z ludźmi się mijać ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@DarkCrusader_102: Po zimie czyściłem śrubki i kominy, zobaczymy, jak przyjdzie klucz do suportu to ponowię procedurę, bo ostatnio złapał mnie deszcz, to możliwe, że gdzieś tam naszło gówna :)
  • Odpowiedz