Wpis z mikrobloga

#jakumierasiewlesie

Pilarka jest to dość niebezpieczne urządzenie, które bardzo łatwo i szybko tnie wszelkie materiały bardziej miękkie niż stał, z tego powodu nie można podczas pracy pilarza zbliżać się do niego bliżej niż na 2m. Dla ochrony własnej operator pilarki musi mieć specjalne buty z metalowym noskiem i płytkami zabezpieczającymi resztę nogi oraz specjalne spodnie w których po przecięciu wierzchniej warstwy włókna wkręcą się w łańcuch i zatrzymają pilarkę.
Prędzej czy później każdemu pilarzowi taki strój uratują życie lub zdrowie.

Dziesięć lat temu podczas nocnej mżawki dorosły syn wybrał się wraz ze swoją matką do pobliskiego lasu (już nie pierwszy raz) aby wyciąć kilka brzóz i je ukraść na zimowe ogrzewanie domu.
Przyciągnęli ze sobą wózek ręczny do wożenia tego drewna.
Po pewnym czasie syn operujący pilarką zamiast ściąć kolejną brzozę, odciął matce nogę, tnąc w nocy pomylił ją nogę z pniem drzewa (tak się później tłumaczył)

Matka upadła a jej noga trzymała się na kawałkach skóry.
Syn zadzwonił po karetkę. Gdy ratownicy przyjechali stwierdzili że matka zemdlała ale jest stabilna. A do syna wezwali policję.

Syn wydmuchał 2,5 promila a po sprawdzeniu dokumentów okazało się że 6 miesięcy wcześniej powinien stawić się na odsiadkę zasądzoną przez sąd za ugodzenie sąsiada nożem podczas kłutni.
Matka pojechała do szpitala a syn do więzienia.
mpetrumnigrum - #jakumierasiewlesie 

Pilarka jest to dość niebezpieczne urządzenie, ...

źródło: 1000007381

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Po pewnym czasie syn operujący pilarką zamiast ściąć kolejną brzozę, odciął matce nogę.

Matka upadła a jej noga trzymała się na kawałkach skóry.

@mpetrumnigrum: Chyba trochę podkoloryzowałeś mordo.
  • Odpowiedz
  • 6
@xenux: @xenux @PonuryBatyskaf
To jest prawdziwa historia.
Ale przez takich jak wy mam duże wątpliwosci aby napisać o jednej jeszcze dziwniejszej historii która była w latach 90 bo tamtą usłyszałem od kilku ludzi z wioski w której gość mieszkał i od jednego naocznego świadka.
Abyła dziwniejsza niż z filmu 9szukać przeznaczenie.
  • Odpowiedz
@mpetrumnigrum: Historia może i prawdziwa, ale że typ odciął nogę matce pilarką do drzewa, to nie uwierzę. Okaleczył OK, ale nie odciął całkiem, no chyba że to pilarka świetlna z Gwiezdnych Wojen ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 10
Historia może i prawdziwa, ale że typ odciął nogę matce pilarką do drzewa, to nie uwierzę. Okaleczył OK, ale nie odciął całkiem, no chyba że to pilarka świetlna z Gwiezdnych Wojen

@xenux: trzymała się na skórze niektórzy twierdzili że na skórze i ścięgnach.

Widzę że nigdy nie miałeś pilarki w rękach. Wałek brzozowy o średnicy np 14cm jesteś w stanie przeciąć w 5s. I teraz pomyśl jeśli gość ścinał drzewo
  • Odpowiedz
jesteś w stanie przeciąć w 5s

@mpetrumnigrum: Zakładając, że cięcie nogi trwało 5s, to ta matka musiała mieć chyba więcej promili niż synalek, że nie zareagowała ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wpisałem historię w google i faktycznie, na kilku stronach znalazłem info, że noga wisiała na ścięgnach i mięśniach. Mimo wszystko trochę to dziwne, ta piła musiała być k------o ostra, cięcie precyzyjne (mięśni i kości nie tnie
  • Odpowiedz
@mpetrumnigrum: Niezłe gore :)
Natomiast uważam, że zdecydowanie powinieneś w przyszłości oznaczać te treści jako 18+. Dzieciaki czy osoby które akurat mają jakiś problem (matka umarła w lesie czy coś), ktoś je śniadanie - i akurat nie mają ochoty na coś bardziej drastycznego.

P.S. Jako zapalony katastrofista zacząłem obserwować tag, dawaj to "oszukać przeznaczenie" :)
  • Odpowiedz
  • 5
Mimo wszystko trochę to dziwne, ta pilarka musiała być k------o ostra, cięcie precyzyjne (mięśni i kości nie tnie się tak łatwo i płynnie jak pieńka brzozowego), no a poszkodowana mocno znieczulona

@xenux: tnie się DUŻO łatwiej mięso praktycznie bez oporu kości znacznie łatwiej niż drewno.
Wystarczy tylko machnąć rozpędconą pilarka i nie masz kończyny.
  • Odpowiedz
Wystarczy tylko machnąć rozpędconą pilarka i nie masz kończyny.

@mpetrumnigrum: Nie no tak to nie, bez przesady xD Wytykałeś mi, że chyba pilarki nie trzymałem w ręku, a gadasz takie banialuki :P
  • Odpowiedz