Wpis z mikrobloga

@BreathDeath: @Nie_wiem_nic Wy serio myślicie że dzisiejsi dwudziestolatkowie dostaną jakąś emeryturę mimo płacenia składek przez najbliższe 40 lat? Każdy kto teraz wchodzi na rynek pracy i ma świadomość na jakich zasadach opiera się system emerytalny, będzie robił wszystko żeby płacić jak najmniejsze składki, bo wiadomo że nic z tego w przyszłości nie będzie miał.
  • Odpowiedz
@morsisko No ale przecież ja to wiem xD dlatego inwestuje na wlasna rękę bo wiem że to co dostanę będzie g---o warte. Ale widzę że niewielu ludzi robi cokolwiek że swoim hajsem poza p--------------m go, chociaż zarabiają bardzo dobrze
  • Odpowiedz
trzeba było odkładać na starość z tantiem, koncertów, reklam czy tam występów w TV?

Panie @LipaStraszna: ja nie gram dla pieniędzy, ja gram dla ludzi. W dodatku od lat dokładam do biznesu, żebyście mogli mnie posłuchać
  • Odpowiedz
@Galeria-Widgeta: Lubię artystyczny dorobek Cugowskiego, ale kurde xD. Jak się nie płaciło składek i pracowało na umowach śmieciowych to niech się nie spodziewa kokosów. Pomijając, ze za śpiewanie „znowu w zyciu mi nie wyszło”, zarobi więcej niż przeciętny Polak jest w stanie zobaczyć.
  • Odpowiedz
pokażcie to konfederacji, jak się kończy wolność. Artyści mogło sobie odkładać ile chcieli na emeryturę, a teraz jęczą. Jakby każdy tak mógł sobie sam budżetem zarządzać to by były masowe protesty debili co przejedli całe, nawet bardzo wysokie dochody a na starość nie mają nic

@Cernold: To jest oczywista oczywistość dla każdego kto ma mózg. I od razu odpowiem tym, którzy odpowiedzą "c--j mnie to niech zdychają pod płotem" -
  • Odpowiedz
Po pierwsze: to że artyści jęczą że mają małą emeryturę nie wynika z tego że mają mało pieniędzy, bo mają ich bardzo dużo, tylko są po prostu fałszywi i bezczelni i chcą być w centrum uwagi.

Po drugie: Cugowski jest wyjątkową gnidą która rozwaliła Budkę Suflera i w okropny sposób traktowała Romualda Lipko i jego rodzinę, więc tym bardziej nie ma zahamowań żeby robić z siebie ofiarę.
  • Odpowiedz
@Dr_Manhattan: prawda. Wbrew pozorom PPK lub III filar to dobra opcja, ja akurat jestem w PPE i jakoś spokojniej patrzę na starość. Zdaję sobie sprawę, że obecnie przechodzący na emeryturę nie mają aż tak dużej dysproporcji w porównaniu z zarobkami z ostatnich lat i kasę z III filaru/PPE wypłacają w całości , ale w momencie kiedy ja będę emerytem straszy się, że będzie to raczej bliżej połowy w porównaniu do
  • Odpowiedz
@BreathDeath brzmisz jak kuzyn sidneya Polaka. o ile rozumiem jakiegoś typa co skleja jakieś bity po godzinach i na tym nie zarabia może nie mieć na emeryturę. ale gość na którym "wychowali" się nasi rodzice, robi koncerty ponad połowę swojego życia i kasuje z tego gruby hajs, a nie myśli o przyszłości (albo raczej udaje, bo nie można być tak głupim) i krzyczy że nie ma na emeryturę to chyba coś
  • Odpowiedz