Aktywne Wpisy

rales +2014
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz
SzubiDubiDu +11
Taka sytuacja: Stoisz w korku do świateł, a za tobą gość chce pojechać w bok. Co robisz?
#motoryzacja #polskiedrogi #prawojazdy
#motoryzacja #polskiedrogi #prawojazdy
źródło: test2
Pobierz

siema mirki
Jako osoby trenujące jemy dość spore ilości mięcha w ciągu dnia. Myślę, że dla większości z nas są to kurczaki z dyskontu typu biedra czy lidl. Tyle się mówi o tym jaki to jest syf, że są na antybiotykach itd. Czy macie czasami obawy, że może się to kiedyś odbić na waszym zdrowiu albo macie podejrzenia, że już się odbiło?
Był kiedyś ten eksperyment na mirko, że wysłano do laboratorium w DE próbki chyba kurczaka z lidla i z biedronki i badania wykazały, że wszystko jest w normie, ale kto wie czy od tamtej pory coś się nie zmieniło.
@krzychkrzych: info chyba z filmów z żółtymi napisami
Mięso kupuj w sklepie mięsnym, nie markecie.
Ja nie mam żadnych obaw ale wymieniam kurczaka na inne mięsa i nie jadam z dyskontów.
@krzychkrzych: tak z reguły mówią ludzie którzy wszędzie widzą CHEMIE, ZŁA CHEMIA NAS ZABIJE
Jedzenie 200g białka z mięcha pewnie nie sprzyja długowieczności, ale i tak pewnie ludzie związani z branżą fitness odżywiają się lepiej niż 95% społeczeństwa
Z drugiej strony są "mały mięsny, prosto od gospodarza" gdzie każdy kawałek mięsa musi być sprzedany bo to kasa, a
Przy mięsie w smaku nie ma za dużej różnicy, w cenowo też w sumie.
@Vadzior: A dlaczego mięso z małego sklepu mięsnego ma być lepsze niż z marketu? Mi się właśnie wydaje, że to markety mają większe możliwości dostaw, lepszą pozycję negocjacyjną, mięso tam jest pakowane próżniowo, ma daty ważności itd a nie lezakuje sobie na ladzie w jak w małym sklepie miesnym
No i kwestia mielenia. Jakoś nie przemawia do mnie gotowa mielonka,