Wpis z mikrobloga

@Eustachy_goli_pachy: nie wiem dlaczego jesteś taki agresywny. Nie miałem na myśli krytyki takiego intuicyjnego oceniania. Ba, ono bardzo często jest słuszne - wolałbym posłuchać Arnolda na temat zestawu ćwiczeń, niż najlepszego teoretyka świata.

Trzeba uczciwie powiedzieć, że w przypadku bohatera naszego filmiku założenie, że jego wygląd to WYŁĄCZNIE geny, a nie efekt złego odżywiania, nie jest niczym uzasadnione.
  • Odpowiedz
@Wiesmin: no ale dieta, cwiczenia itd nie sa jedyna wypadkowa wygladu. Mielismy w liceum typa, co w ogole nie byl wysportowany, jadl normalnie, a mial cialo jak adonis z super potencjalem.
  • Odpowiedz
  • 0
cholery widać, że jest on chory albo brakuje mu witamin? To jest jego uroda.

@LateMacchiato: sine usta, przekrwione oczy, zmęczony głos, brak mimiki rąk, przestoje wewnątrz zdań. Wszystko to obniża zaufanie plus to że wywalił kumulacje znanych faktów ale bez "proporcjonowania"
  • Odpowiedz
  • 0
a jak ktoś prowadzi wykłady o fizyce to musi wyglądac jak Albert Einstein

@Eustachy_goli_pachy: zgłębianie fizyki raczej nie einsteinowygląduje człowieka a dieta na wygląd już wpływa i nie chodzi o te cechy genetyczne ale typ ma sine usta, przekrwione oczy, ospały głos i bezmimiczne "zmęczone" ręce.
  • Odpowiedz
sine usta, przekrwione oczy, zmęczony głos, brak mimiki rąk, przestoje wewnątrz zdań. Wszystko to obniża zaufanie plus to że wywalił kumulacje znanych faktów ale bez "proporcjonowania"

@obk: A chińczykowi powiesz, że ma żółtaczkę
  • Odpowiedz
  • 0
A chińczykowi powiesz, że ma żółtaczkę

@LateMacchiato: Nie, bo w przeciwieństwie do ciebie rozróżniam czynniki etniczne o podstawie genetycznej od głównych wskaźników niezdrowego trybu życia, ja sie do jego zakol czy złej postury nie przyczepiam tylko do najczęstszych cech wskazujących na niezdrowy tryb życia.
  • Odpowiedz
Nie, bo w przeciwieństwie do ciebie rozróżniam czynniki etniczne o podstawie genetycznej od głównych wskaźników niezdrowego trybu życia, ja sie do jego zakol czy złej postury nie przyczepiam tylko do najczęstszych cech wskazujących na niezdrowy tryb życia.

@obk: Ta dyskusja nie ma sensu, bo jej merytoryka względem oceny wiedzy jest nikła. Zamykam temat
  • Odpowiedz
@obk: Jeszcze coś? Dowodziłeś, że gość się nie zna, bo wygląda niezdrowo. W typowo naukową rozmowę mnie nie wciągaj, bo się nie znam. Brak merytoryki padło w kontekście przekładania jego wyglądu na poziom jego wiedzy co jest niemądre. Jak szukasz odpowiedzi na nurtujące cię pytania to się spytaj u źródła, który jest autorem a nie mnie.
  • Odpowiedz
@obk no mam podobnie, dietetyka to taka dziedzina gdzie o manipulację rezultatami badań nie trudno, nie mówiąc o samej ich hierarchii, czy kupowaniu badań z gotową tezą. Te wszystkie filmiki to wygląda jak clickbait gdzie motywem przewodnim w filmiku jest jakiś modny temat, poparty niekiedy wątpliwej jakości badaniem aby scenariusz się zgadzał.
  • Odpowiedz
  • 1
@Tentypl: w sedno, najgorzej że, mogą się odnosić do jak najbardziej rzetelnych badań ale w diecie NAJWAŻNIEJSZE jest zestawienie "całokształtu" jak wszystkie składniki i ich relacje oraz RÓWNIE WAŻNE indywidualne predyspozycje, jak nayki żywieniowe, "wielopokoleniowa dieta", tryb życia czy ogólna kondycja organizmu i stawianie na jakieś konkretne składniki może okazać sie niezdrowe a nawet śmiertelne bo relacje miedzy substancjami i całokształt metabolizmu to bardzo złożone zagadnienie. Nie ma czegoś takiego
  • Odpowiedz