Wpis z mikrobloga

To uczucie gdy wchodzisz rano do osiedlowego spożywczaka i spotykasz w kolejce 4 facetów (30-55lat) i jedynie ty przyszedłeś kupić bułki.( ͡° ʖ̯ ͡°) Dwa piwa, 'coś do pączka', 3 piwa i 100ml smakowej , 100ml i energetyk. I nie była to jedna brygada, która zapakowała się razem
#alkoholizm
  • 109
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@encart30 mam tak codziennie praktycznie na mojej wiosce... Ja w kolejce po jogurt mleko i bułki a obok mnie budowlańcy i praktycznie każdy 4-pak lub małpka albo 200, albo i to, i to.
  • Odpowiedz
  • 8
@euklides: Chyba serio nie ma komu pracować skoro kierownicy udają, że nie widzą co chłopaki przynoszą w śniadaniówkach. Niestety dotyczy to ogółu. Często spotykam gościa stojącego pod kontenerem na szkło ze śniadaniem dla rodziny zawieszonym na jednym ręku a w drugiej 100 i miętowe gumy.
  • Odpowiedz
@encart30: idzie się cieszyć, że nigdy nie wdepnąłem w to g---o, mimo że za młodu nie wylewałem za kołnierz. Człowiek mądrzeje z wiekiem. Od 9 lat nie miałem alko w gębie poza szampanem na Sylwka i tortami z nakrapianym ciastem. Zdrowie na się tylko jedno.
  • Odpowiedz
@encart30: o widzę, że Pan bardzo interesuje się życiem innych ludzi, pewnie za dużo czasu albo problemy z nerwicą. Zainteresuj się własnym życiem. Budowlanka tak ma , jak lekarze, prawnicy, sędziowie chleją w----y i jeżdżą to jest wszystko spoko.
Ostracyzm społeczny skierowany na prostych ludzi ktorzy robia konkretną robotę. Hatfu na takich jak Ty!
  • Odpowiedz
  • 46
@magisterskie-rlip:

o widzę, że Pan bardzo interesuje się życiem innych ludzi,

Szkoda że my jakoś społeczeństwo płacimy za to gigantyczne pieniądze. No chyba że myślisz, że ze składek na minimalnej, bo przecież reszta pod stołem m, jaśnie pan budowlaniec sobie uzbiera na nową wątrobę? A pominąłem wszystkie inne koszty alkoholu.

Budowlanka tak ma

Fajne masz ruskie podejście do rzeczywistości xDD Jakoś większość społeczeństwa była w stanie wyjść z ciągłego zachlewania
  • Odpowiedz
ale on kupuje, nie łamie prawa

nie wiesz czy wypije w pracy czy nie zaniesie do chorej babci, to twoja wyobraźnia podsuwa ci ten niepokój

@heniek_8: ja czasem z rańca jadę po te promki 8+8 do Lidla by sobie zapasik zrobić na najbliższe kilka miesięcy. Wg wykopków pewnie jestem alkoholikiem. XD
  • Odpowiedz
@encart30: Budowlańcy i pracownicy januszexów walący małpkę z rana zawsze byli są i będą. Jak nie operują ciężkich maszyn / nie prowadzą auta to niech sobie umilą dzień, co ci to szkodzi? Dawno (~20 lat) temu pracowałem na budowie, dzisiaj pracuję w IT i jedno wiem na pewno- chłopy budowlańcy mają dużo cięższe życie. Klikanie w kąkuter to bajka w porównaniu do fizycznego z--------u. Wstajesz o 5 rano, jedziesz śmierdzącym
  • Odpowiedz
@sztefen_muller: A co jak coś się stanie i spadniesz z rusztowania a walnąłeś małpkę? Też pracodawca ma za to odpowiadać? A jak kogoś potraci?

Chcą umilać swoje życie to mogą lepsze żarcie kupować, czy pić piwa bezalkoholowe a nie walić dzień w dzień 200 koloru..

A-----l w takiej codziennej formie jest szkodliwy po prostu. A to że pracują tak a nie inaczej, dobre ekipy się szanują i nie dają sobie
  • Odpowiedz