Aktywne Wpisy
mistejk +264
OCIEBATON +134
Kolejny raz to powtórzę
Mi życie #!$%@?ł dług rzędu 40 tysięcy złotych
A codziennie okazuje się, że takimi pieniędzmi to się pisowcy podcierali....
Niepojęte jest to dla mnie
Powinni takich wieszać publicznie aby już nigdy nikt nie pomyślał o zakładaniu zorganizowanej grupy przestępczej
#sejm #polityka #zalesie
Mi życie #!$%@?ł dług rzędu 40 tysięcy złotych
A codziennie okazuje się, że takimi pieniędzmi to się pisowcy podcierali....
Niepojęte jest to dla mnie
Powinni takich wieszać publicznie aby już nigdy nikt nie pomyślał o zakładaniu zorganizowanej grupy przestępczej
#sejm #polityka #zalesie
Ostatnio jeżdżąc autem po Europie i wracając do Polski nasunęły mi się pewne wnioski:
- autostrady w Polsce w praktyce są drogami bez limitów prędkości, nie jeżdżę jakoś bardzo często, ale nigdy nie widziałem na nich drogówki, aut z wideorejestratorami, fotoradarów czy odcinkowych pomiarów prędkości (na całej A1 nic takiego nie ma)
- Polacy jeżdżą gorzej od Włochów a wydawało mi się to trudne do przeskoczenia
- w Austrii i Czechach praktycznie nikt nie pogania cię długimi światłami gdy wyprzedzasz (chyba że trafisz na Polaka)
- praktycznie tylko w Polsce ludzie wyprzedzają na wszelkich możliwych zakazach (podwójna ciągła pod górę i zakaz wyprzedzania)
- największym zagrożeniem na drogach szybkiego ruchu są duże różnice prędkości między pojazdami, w Austrii wszyscy jeżdżą praktycznie równo (ciężarówki i osobówki) i taka jazda jest znacznie płynniejszą i bezpieczniejsza przy dużym ruchu
@buchowo: To ja mam zupełnie inne doświadczania. Ale po Włoszech zrobiłem tylko kilkanaście tys. km i to głównie na trasie Brennero-Bolonia, więc może gdzieś indziej lepiej jeżdżą.
@Chwast25: ale dlaczego ma go puszczać? To ten #!$%@? łamie przepisy przecież więc to jest jego problem. Zjeżdża się jak się skończy wyprzedzanie.
Co, #!$%@? nie może poczekać? Poczekanie i jazda przepisowo kilkanaście sekund to jakaś ujma na honorze?
@Sonic233_: a nie może?
@kinesin1000 ciekawe niby pod jakim względem xD fakty są takie, że Niemcy ogólnie lepiej jeżdżą, choćby potrafią używać pasa rozbiegowe.
Ogólnie jeżdżąc po Europie zachodniej nie odczujesz jakiś wielkich różnic, to musiałbyś się udać do Włoch
@piwakk: służę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Wygryw_z_wyboru: a ty czego nie rozumiesz, że po drogach poruszają się kierowcy z różnym doświadczeniem? Dziś świeżak się boi jechać 140 więc sobie jedzie 120, nabędzie doświadczenia i będzie jechał 140. Masz z tym jakiś problem? Jeśli tak
Kurde dałem się zbaitować...
@piwakk: spoko, tu lepsi agenci bywają. Swego czasu jeden mi napisał, że on przepisy ruchu drogowego traktuje wybiórczo bo nikt ich z nim nie konsultował. XDDD Czaisz to? XD
edit: o mam. XDD