Aktywne Wpisy

curiousboi +82
Dalej nie czaję dlaczego ci ludzie stoją w kolejce do bramki, przecież można siedzieć i czekać aż wszyscy wejdą #ryanair #podroze #podrozujzwykopem
źródło: Zdjęcie z aparatu
Pobierz
mirko_anonim +26
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Tak samo jakim jest życie. Nie zapomnij wytłumaczyć mu #antynatalizm aby odpowiednio szybko to zrozumiał.
@OddajButa123: Przerażające to jest, widać u wielu osób na jak niskim/głębokim poziomie mają to wbite do łbów. Popatrz np. na Mentzena - jemu religia przesłania absolutnie wszystko, nawet zgrzyty logiczne go nie potrafią z tego wybudzić
Ja miałem. Moja matka jest zdewocialym, ultra-katolem, więc modlitwa z koronką do miłosierdzia Bożego oraz dziesiątek różańca za dusze w czystku cierpiące - były grane codziennie wieczór, nawet jeśli ledwo co wróciliśmy z kościoła, nie odpuszczała.
Kościół odwiedzany prawie codziennie, mnie też ganiała. Maj był najgorszy - msza o 18 i majowe o 21 - więc 2
@Blitzkrieg_93: Lubelskie here, używa się tu i określenia brat/siotra cioteczna, i kuzyn/kuzynka.
Różnica jest taka, że rodzeństwo cioteczne to najbliższe po bezpośrednim rodzeństwie osoby w rodzinie będące z tego samego pokolenia i z reguły stosunki z nimi są dużo bardziej zażyłe niż z dalszą rodziną. Z kolei kuzynostwo to