Wpis z mikrobloga

• 37
@Wincyyyyj nie chodzi tylko o nadwagę, gościu ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Są jeszcze osoby starsze, rodzice z wózkami (windy zazwyczaj nie działają albo za zaszczane lub zasrane), lub dowolne osoby które z jakiegoś powodu mają problem z chodzeniem po schodach. Nie wierzę, że muszę to tłumaczyć
  • Odpowiedz
  • 6
@Wincyyyyj jak się waży 120 kg to trzeba schudnąć, a nie kazać całemu światu dostosować do siebie. W kinie mam oddać swoje pół miejsca bo ktoś się spasł?
  • Odpowiedz
  • 1
@depcioo @DryfWiatrowZachodnich: Mi bardziej chodziło o te osoby samochodowe ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jeśli chodzi o kładki to macie rację i wszystko zależy jak są zrobione i w jakim miejscu są postawione, bo jak jest mały ruch pieszy gdzieś na obrzeżach to mają sens. Ja mam w swoim mieście takie gdzie z dwóch ston są schody i łagodny podjazd więc na luzie można z wózkiem
  • Odpowiedz
@Wincyyyyj: jasne, bardzo zalezy gdzie i jak jest zrobiona, ale tu w tle jest jakis blok i pisze o budowie linii tramwajowej, wiec nie moze byc to kompletne zadupie. Innymi slowy - w tym przypadku raczej dobrze ze likwiduja, bo realia sa takie ze ludzie sie musza wspinac a nizej samochody z----------a bez problemow ile tylko moga ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 26
@77023

co im wadzą przejścia podziemne i kładki, dla mnie to wygodniejsze, bo na światłach nie trzeba czekać

Bo masz pewnie 30 lat, nie masz dzieci i jesteś zdrowy.
Najśmieszniejsze że łażenia po kładkach nawołują kierowcy którzy jak by mogli to by wjechali do sklepu bo spacer 20 metrów po parkingu to za daleko xD
  • Odpowiedz
kładki są antypiesze bo trzeba wejść po schodach a jak się waży 120 kg to kolana płaczą przy każdym schodzie

@Wincyyyyj: Ja akurat mieszkałem ponad 20 lat na tym osiedlu (to warszawskie Stegny na tym zdjęciu) i te kładki są turbo beznadziejne. Pomieszkałbyś przy takiej, drałował nią po kilka razy dziennie to też byś miał ich dość zwłaszcza gdy idziesz z ciężkimi zakupami. Już nie wspominając o rodzicach z dziećmi,
  • Odpowiedz
W sumie to jest trochę racji z tą 1 osobą na samochód. Paliwo drogie, ludzie narzekają na czasy dojazdu do pracy

@To_ja_moze_pozamiatam: trzeba podnieść cenę paliwa, bo ludzi jeszcze stać żeby żyć wygodnie, a nie tracić czas na dojazdy komunikacją
  • Odpowiedz
nie wiem co im wadzą przejścia podziemne i kładki, dla mnie to wygodniejsze, bo na światłach nie trzeba czekać

@77023:

dla takich ludzi są windy, a jak nie ma to pogonić urzędasów do
  • Odpowiedz