Wpis z mikrobloga

45 218 + 45 = 45 263

5 minut na progu a potem 3x10 minut SweetSpota. W porównaniu do jazdy na chomiku na zewnątrz było mega przyjemnie i łatwo. Dużo łatwiej.

Jakoś to wyszło pytanie tylko czy jest jakość? Może eksperci się wypowiedzą. Panie @Poemat co Pan sądzi? Była preferowana jakość czy jednak brakło?

#rowerowyrownik #hiponaszosie #rower

Skrypt | Statystyki
Pobierz
źródło: sD3nO3o-QkuOfZQSUog0jedLXy8ciUc5lQbPKSBknnQ-1153x2048
  • 14
@Hipodups: *dodatni, poprawiłem się ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ciekawi mnie zjawisko wśród ludzi jak Ty, dla których zrobienie treningu na drodze jest łatwiejsze niż na chomiku
@Poemat:

Ciekawi mnie zjawisko wśród ludzi jak Ty, dla których zrobienie treningu na drodze jest łatwiejsze niż na chomiku

Może kwestia chłodzenia? @Hipodups: Masz dobry wiatrak na trenażerze?
Jak jest zimno ma się trochę większe Vo2Max, mniej krwi jest potrzebnej do odprowadzania ciepła z pracujących mięśni.
A ja juz sie poprawic nie mogę a nawet nie sprawdziłem :D Co do treningu na zewnątrz - to subiektywne odczucie ofc ale w grę wchodzi lepsze chłodzenie i większa/łatwiejsza dostępność tlenu oraz zapewne mniejsza monotomia. A na zewnątrz jednak łatwiej mi się oddycha w pełni szczególnie zimnym powietrzem :D To też oczywiście subiektywne odczucie.

@Poemat: mojemu młodemu wczoraj akurat puszczałem filmik Michała Topora o trenowaniu na zewnątrz vs w domu. Są różne osoby i mają różne preferencje. Jeden da radę, inny uwielbia, a jeszcze inny absolutnie nie jest w stanie wytrzymać.

Dochodzą do tego różne subiektywne rzeczy, właśnie wiatrak, temperatura pomieszczenia czy sam trenażer. Ja wolę na
@Poemat: @jagodowy_krol to ja jeszcze nizej bo schładzam do okolic 16. Daje radę robic na trenażerze oczywiście i tam na pewno wychodzi lepsza jakość, ale w ciemno mogę określić rpe na trenażerze +1 w porownaniu do tej samej jednostki na zewnątrz. Mi zimno, deszcz, snieg czy bloto nie przeszkadza, ale odbija sie to na jakości, bepzieczenstwie i czasie brutto treningu stąd pojawił się trenażer i uważam za przydatne narzedzie, ale mimo