Aktywne Wpisy
#slubodpierwszegowejrzenia współczuję dla laweciarza. Zdradził jak paskudny ma charakter Kaja. Poza kamerami musi pokazywać jej prawdziwy wstrętny charakter, pokazuje swoje prawdziwe oblicze. Jedziecie po laweciarzu ale gdybyśmy sie dowiedzieli jaka jest kaja naprawdę to wszystkim by rura zmiękła

matkawielebna +29

Nie wiedziałem, że Zielona Góra jest taka ogromna w stosunku do liczby mieszkańców. Z kolei Białystok jest malutki jak na prawie 300 tys. mieszkańców. Świnoujście też jest ogromne, ale to chyba kwestia rozlewisk wodnych na ich terenie? Podobnie Szczecin.
Stan na 31.12.2021
A tutaj link bezpośrednio do Wikipedii https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f5/Poland_cities_and_towns_map.png
#ciekawostki #polska #demografia #statystyka #warszawa #krakow #wroclaw #lodz
źródło: Poland_cities_and_towns_map
Pobierzliczby mieszkańców są grubo zafałszowane. we Wrocławiu były szacunki że prawie 2 mln telefonów ale mieszkańców 600 tys? bzdura. samych Ukraińców tu jest chyba. z pół miliona na spokojnie pewnie więcej, a zbudowano w ostatnich latach ponad 200tys nowych mieszkań a 600tys mieszkańców to było we Wrocławiu dwie dekady temu zameldowanych w latach 90 ehh
@policjantpeel:
Plany cały czas są, na razie jest to związek Metropolitalny- Metropolia GZM, ale nie wszystkim jest na rękę unifikacja ponieważ kapitał będzie przepływał w konkretne miejsca, a inne będą marginalizowane. No i miasta w dużej części stracą możliwość samodzielnego decydowania o polityce lokalnej.
Mieszkam w dzielnicy, która
Trzeba je podzielić między dolnośląskie i śląskie
I brak obwodnicy a cały ruch Lutycką idzie.
EDIT: aaaa ok, teraz doczytałem że tyczy się tylko miast powyżej 20k ( ͡° ͜ʖ ͡°) to Wolbromia może nie być, ale serio nie widziąłem że ma aż tak mało mieszkańców.
w UK nie buduje się od dziesięcioleci wielopiętrowych budynków mieszkalnych a każde mieszkanie to 1 piętrowa chata, która ma ogródek.
co ty będziesz? xD
@krzysztof-strzegomski: Kolejne do likwidacji to świętokrzyskie, które niedługo spadnie poniżej miliona i lubuskie, które już poniżej miliona spadło. Patrząc wyłącznie od strony ludności wątpliwości pojawiają się też przy niewielkich warmińsko-mazurskim i podlaskim, ale one raczej powinny zostać ze względu na duże odległości - ciężko byłoby z takich Suwałk jeździć do Warszawy albo z Gołdapi