Aktywne Wpisy
Optimus_Seba +242
Znowu to zrobili ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W grze Dead Space remake znalazłem takie oto złoto.
Po #!$%@? wciskać nawet tu tych odklejenców z ich nowomową?
GadałU, a potem słuchałU xD
#bekazlewactwa #gry #heheszki
W grze Dead Space remake znalazłem takie oto złoto.
Po #!$%@? wciskać nawet tu tych odklejenców z ich nowomową?
GadałU, a potem słuchałU xD
#bekazlewactwa #gry #heheszki
TrudnyMinus +17
Jeden f-16 to grube miliony wydane z moich podatków. I teraz co? Dać to ukraińcom którzy lata moment przegrają wojnę i całe to uzbrojenie trafi w ręce rusków? Nawet jak nie trafi, jaki to jest problem walnąć rakietką w lotnisko? IQ na poziomie bakłażana - tyle w temacie. Dajcie im bombowce dalekiego zasięgu z rakietami co lecą w #!$%@? daleko - może pomoże, nie zaszkodzi. Ale myśliwce? Czołgi to też przesada. Nim
#bekazkatoli #religia #katolicyzm
@PanPeno: Andrzeju hamuj się
A Jehowa na to: I cyk, wszyscy na wieczne potępienie
@LifeReboot: no to jest właśnie najbardziej rozwalające w tym wszystkim ale KK stoi tu od wieków w rozkroku i zostawia lokalsom troszkę
Stało się tak ponieważ katolicyzm wykreślił drugie przykazanie. W Biblii, Księdze Wyjścia 20 (Biblia Tysiąclecia), pierwsze przykazania wyglądają tak:
@LifeReboot: skoro kościół nic z tym nie robi a nawet to organizuje to znaczy że to pochwala. Nieważne jakie zbioru zasad sobie wyda w pięknej formie książeczek.
@LifeReboot: Raz pokazałem Holenderskim Katolom tańczące obrazy z Mazur bodaj albo Kaszub, to myśleli że to jacyś *********** sobie jaja robią. Dopiero jak im pokazałem, że to jest w trakcie prawdziwej mszy to widziałem jak im głupio było i też się potem
@LifeReboot: No co ty, katole uprawiają herezję i są hipokrytami? Niemożliwe XD
i o tym napisałem
o różnicy w interpretacji i akceptacji rozlicznych praktyk magicznych
No i oczywiście ciśnie się na usta przykazanie, które jakimś cudem katolicy lubią pomijać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
"Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał ani służył. Ja jestem Pan, Bóg twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na
Komentarz usunięty przez autora
Masz cały panteon świętych do których odprawia się modły co jest jawnym złamaniem pierwszego przykazania. O ile Bóg ojciec i duch Święty może być tą samą osobą to już Maryja była przecież śmiertelniczką a jest największym obiektem kultu.
Z resztą całe przykazanie:
@LifeReboot: coś pedział? Kto tak mówi? Ten żyd w Watykanie?! Lewak #!$%@?!
#pdk
@PanPeno:
Norek, wyjdź stąd!
@missioncritical: A w którym miejscu? Nawet Jezus skarcił Judasza gdy ten się oburzył, że go Maria obmyła drogim olejem balsamicznym.
@Zydomasoneria: hmm w tym fragmencie o budowaniu złotych cielców? Może w tym mówiącym o tym, że prędzej wielbłąd przejdzie przez oko igielne niż bogaty wejdzie do królestwa niebieskiego? No i Jezus nauczał by pomagać ubogim i odtrącał bogactwa - dzisiejszy KK opływa w bogactwa i trochę pomaga ubogim (a tak naprawdę pomagają
@Zydomasoneria: nijak, bo dla mnie ta książka jest pełna sprzeczności, była edytowana i dostosowywana dziesiątki razy przez członków KK. Wycinano i dodawano do niej treści przez wieki. Stąd te pierwotnie dobre nauki Jezusa doprowadziły do tego, że istnieje teraz firma zwana KK ¯\_(ツ)_/¯.