Aktywne Wpisy
Ernest_ +47

ApuApustaja +11
Jeśli chodzi o aferę z czołgami t55 to mogę to podsumować następująco. Jak ktoś czytał sztukę wojny to wie jak ważne jest zmylenie przeciwnika tak aby ten myślał że jesteś słabszy.
Rosjanom to świetnie wychodzi. Wystarczy przeanalizować wypowiedzi Wolskiego o kończących się rakietach, czołgach o agentach rosyjskiego wywiadu którzy zbierają elektronikę po śmietnikach itd.
Rakiety się nie skończyły, były regularnie używane do ataków na obiekty cywilno-strategiczne, na telegramie cały czas są filmiki
Rosjanom to świetnie wychodzi. Wystarczy przeanalizować wypowiedzi Wolskiego o kończących się rakietach, czołgach o agentach rosyjskiego wywiadu którzy zbierają elektronikę po śmietnikach itd.
Rakiety się nie skończyły, były regularnie używane do ataków na obiekty cywilno-strategiczne, na telegramie cały czas są filmiki

Amerykanie rozgrywają tę wojenkę jak chcą, za 1% swojego budzetu wojskowego (co to jest te kilkadziesiąt miliardów dla nich) rozwalają armie europejskie (wiadomo ze później amerykanie będą sprzedawać rozbrojonej europie broń) i niszczą gospodarkę UE (żeby się później jej "sprzedać").
Ruskie nie uznają zasad moralnych, to nie są ludzie, żadne sankcje ich nie zatrzymają, żadne czołgi czy myśliwce. Ukraina nie dostała nic "żeby wygrać", za to dużo "żeby jak najdłużej przegrywać".
I nie zapraszam do dyskusji, bo taka jest prawda. Wygrają tę wojnę amerykanie, później ruscy (zyskując kolejne tereny bogate w surowce które prędzej czy później europa znowu zacznie od nich kupować); przegra najbardziej ukraina, później UE.
#ukraina
Trafi w ręce Ruskich? Jak zestrzelą to nie będzie czego remontować.
Bombowce bez wsparcia myśliwców to latające trumny.
Po to są te f16 żeby zwalczać Rusków.
Poza tym na miejsce tych f16 pojawią się niedługo f35 które ojebią 3 takie f16 z palcem w Dee.
@TrudnyMinus: zaden, dlatego ukraińskie myśliwce już w ogóle nie lataja, a nie czekaj xd
włoncz telewizor, wyłoncz myślenie
A tak na marginesie to kto nas zaora??
Amerykanie?
Bo chyba nie kacapy s 3 dniowej operacji specjalnej :))
@TrudnyMinus: no tak. Dlatego pompują we wschodniej flanki (xD) coraz więcej sprzętu, zaplecza i żołnierzy
@TrudnyMinus: Zesra się :)
ale dupsko piecze co?
HHAHAHHAHAHAH ale piecze
@TrudnyMinus: takie zastosowanie będzie miał F16 gdy trafi w ręce ukraińców
@ktostam7: to Ty pisałeś o zaoraniu nie ja.
Ja się cieszę że kasa wydana na zabijanie kacapów nie poszła na marne :)
@TrudnyMinus:
No ale tak mogli bawić się z
@TrudnyMinus: Dlatego F22 latają nad Polską?
Czytasz polskie gazety? Portale informacyjne? Oglądasz tv?
Nato już tu jest, nie czekają tylko już działają ;)
Na tą chwilę jest ok 12 tyś żołnierzy Nato, czołgi Nato, samoloty F-22 Raptor Nato, systemy Patryjot i inne Nato, czołgi itd
Obudź się ;)
@TrudnyMinus: No amerykanie płacą za utrzymanie własnych baz. xD
@TrudnyMinus: ile Ty tych podatków płacisz, że wystarcza na F16?
mam znajomą w skarbówce, zapytałem, sprawdziła, niestety... Twoje podatki poszły na fundusz alimentacyjny a nie na żadne F16 ;(
No dobrze, to co proponujesz? Po prostu czekać? xD Jaka proponujesz alternatywę wobec zbrojenia Ukrainy? Jak wg ciebie powinna zareagować Polska, żeby zapewnić Polakom bezpieczeństwo?
@TrudnyMinus: no i fajnie, won do chlewa.
https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/wojska-usa-w-polsce-polska-bedzie-placic-za-ich-stacjonowanie-500-mln-zl-rocznie/63ybmbs
@TrudnyMinus:
A zdajesz sobie sprawę z tego, że taki F-16 wysłany na Rosję, jest bardziej przydatny niż 20 lat latania u nas i potem na złom?
Realnie naszym jedynym wrogiem jest Rosja, im bardziej ich osłabimy, tym lepiej.
A #!$%@?, że Ruskie przejmą F-16 jest komiczne.
Nie będzie miał ich nikt
Mamy już pociski dalekiego zasięgu JASSM i JASSM-ER, które są przenoszone przez F-16 i możemy nimi atakować terytorium wroga. Wydaje mi się że poleciałyby jako pierwsza nasza odpowiedź na jakikolwiek atak.
@TrudnyMinus: zesrałem się ze śmiechu po przeczytaniu tego XD