Wpis z mikrobloga

Do jakiego kraju chcielibyście wyemigrować/urodzić się i dlaczego akurat tam? U mnie w sercu niezmiennie od kilku lat Islandia - brak upałów, czyste powietrze, piękne krajobrazy i kolor niebieski na fladze
  • 161
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Grecja - Kreta.

Cudny klimat, ciepełko

@Beesly: grecja, szczegolnie kreta to jedno z moich ulubionych miejsc na swiecie, ale nawet rozmawiajac z przewodnikami, ktorzy mieszkaja tam po 20+ lat mozna uslyszec, ze nie da sie calkowicie przyzwyczaic do tego upalu. Jak obserwowalem ludzi, ktorzy musieli zrobic cos wiecej niz isc na plaze albo po drinka to im wspolczulem.
  • Odpowiedz
@ReceNaGloweKasztanie: wiesz, ja akurat bardzo lubię ciepło, jestem strasznym zmarzluchem. Na Krecie nie ma upałów tego typu co w Polsce, powietrze jest wilgotne co sprawia że się łatwo oddycha i ja miałam tam dużo więcej energii niż w Polsce, mimo że było gorąco :)
I tak, doskonale rozumiem czemu Kreta to jedno z Twoich ulubionych miejsc na świecie :)
  • Odpowiedz
Dojrzewanie w latach 90 w USA pewnie nie było kolorowe

@Chilli_Heatwave: akurat było kolorowe, zbyt kolorowe ( ͡° ͜ʖ ͡°) w USA wszystko fajnie jak starzy dziani i idziesz do "porządnej" szkoły ale jak trafisz do jakiegoś public school i od małego jesteś wyeksponowany na wszystkie te "racial tension" to musi to być dramat. Dlatego chciałbym tam wyemigrować zakładając odpowiednie zarobki, ale nie się tam urodzić
  • Odpowiedz