Wpis z mikrobloga

Do jakiego kraju chcielibyście wyemigrować/urodzić się i dlaczego akurat tam? U mnie w sercu niezmiennie od kilku lat Islandia - brak upałów, czyste powietrze, piękne krajobrazy i kolor niebieski na fladze
  • 161
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zaczytanaa: Hiszpania, Cantabria.
Cudowny klimat, górski i nadmorski w zime temperatury w okolicach 10-15 stopni, w lato zaś 35-40 ale nigdy nie czuć żadnego nieprzyjemnego efektu duchoty z gorąca jaki jest wyczuwalny w Polsce
  • Odpowiedz
  • 1
Francja. Piękny kraj, dobre zarobki, spory sektor IT. Tylko dwa minusy w sumie: imigranci i nie znam języka.
  • Odpowiedz
  • 0
@Zaczytanaa Dominikana... ale wyemigrować, nie urodzić się tam. Pięknie, ciepło, nie ma dzikich zwierząt, mnóstwo owoców, ludzie przyjaźni, widoki cudowne. Byłam już dwa razy i rozważam mocno.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Zaczytanaa: wyszedłem z pracy 3h przed czasem dzisiaj, pracoholizm to mit jakich pełno. W święta od 23 Grudnia do 8 Stycznia wszyscy na feriach zimowych. poza tym pracoholizm to choroba, a tu nikt nie choruje. Jedynie niektórzy pracodawcy nie szanują swoich pracowników, ale są to zwykle wyjątki i to tępione przez przeróżne urzędy pracy czy rankingi.
  • Odpowiedz
@Zaczytanaa: USA urodzony w bogatej rodzinie. Jesteś przytyrany, chodzisz do prywatnego highschool i ruchasz Kimberly, która jest w sekcji cheerleaderek. Domek na luksusowych przedmieściach LA, co jakiś czas na wypad ze znajomymi do LV. Co dwa lata podróż do Europy i ruchanie Polek/Ukrainek/Hiszpanek, które łamią się jak strzelby na samą myśl, że jesteś Amerykańcem.
  • Odpowiedz
@Zaczytanaa: USA Floryda, ciepełko przez cały rok, LA bo mam tam rodzinę ,NY-kocham wieżowce i widoki z wysokości, Grecja - siga siga, świetni mili ludzie, piękne miejsca, ciepło, pyszne jedzonko.
  • Odpowiedz
Słyszałem, że Japończycy obcych niespecjalnie lubia u siebie

@Graner: tak samo szwajcarzy, austryjacy, szwedzi, norwegowie itp. Nam sie wmawia rasizm, ale rasizm jest podstawą wychowania zachodnich społeczeństw, tylko nie jest tak oczywisty na pierwszy rzut oka
  • Odpowiedz