Wpis z mikrobloga

Do jakiego kraju chcielibyście wyemigrować/urodzić się i dlaczego akurat tam? U mnie w sercu niezmiennie od kilku lat Islandia - brak upałów, czyste powietrze, piękne krajobrazy i kolor niebieski na fladze
  • 161
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PiersiowkaPelnaZiol: dokladnie. Polacy sobie ubzdurali ze ci postepowi Skandynawowie to sa mili dla kazdego, a tak naprawde od Fina po Duńczyka, wszyscy uwazaja polakow za gowno xD

Pewien Norweg jak byl maly mowil ze chce byc polakiem, bo myslal ze 'praca polaka' to takie okreslenie na bycie zlota rączką xD
  • Odpowiedz
@Zaczytanaa: Singapur - klimat wschodniej Azji, który uwielbiam, z zarobkami i poziomem życia zachodu. Jakbym się urodzić drugi raz to chciałbym właśnie tam. Byłem kilka razy w Singapurze i to państwo zawsze robi na mnie gigantyczne wrażenie
  • Odpowiedz
@Zaczytanaa: wyemigrowac do Niemiec. dobry transport publiczny i edukacja, duzo miast do wyboru (potrzebuje do zycia), sporo spoko lotnisk i w srodku Europy zeby latwo do innego kraju wyskoczyc. urodzic sie bym chciala w kraju nordyckim/ holandii/ belgii zeby znac kilka jezykow plynnie od malego.
  • Odpowiedz
Do jakiego kraju chcielibyście wyemigrować/urodzić się i dlaczego akurat tam?

@Zaczytanaa: Kanada lub Nowa Zelandia ( ͡° ͜ʖ ͡°). Przyroda, klimat i... niska gęstość zaludnienia ( ͡° ͜ʖ ͡°). A jeśli już na tych ludzi się trafi, to jacyś tacy... normalni ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:.
  • Odpowiedz
Powiedz coś więcej. Jakie plusy i minusy zauważyłeś w tych krajach?

@ExitMan:
Szwecja, Karlskrona:
+ super parki i natura, biegałem kilka razy w tygodniu nad Bałtykiem
+ ze Szwedami zawsze da się dogadać po angielsku, niestety z imigrantami już
  • Odpowiedz
@Zaczytanaa: Za dzieciaka marzyłem o Finlandii - niska gęstość zaludnienia, piękna i dzika przyroda i... Wieczny chłód - a dla mnie zawsze gorąco było. Teraz na starość mi ciągle zimno z kolei i byłem kilka dni zakosztowałem Hiszpańskiego klimatu to i zaczęło się marzyć zamieszkać w Hiszpanii albo Portugalii - bo ta też wydaje się być ładnym i ciepłym krajem a nadto tanim(względnie).

Pewnie każdy z tych krajów ma więcej
  • Odpowiedz