Wpis z mikrobloga

Przesiadłem się z Androida na iOS (iPhone 13). Jakie są ciekawe/przydatne funkcje, których nie ma na innych systemach? To moje pierwsze urządzenie z iOS i odkrycie air dropa było dla mnie zaskoczeniem. Co jeszcze polecacie wypróbować?

#ios #telefony
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chrupki_z_zupki: nie wiem co jest w androidzie, ale w opcjach iphone można skonfigurować włączanie różnych aplikacji przez dwa stuknięcia lub trzy w tył telefonu, jeszcze dolna belka zajebiście się sprawuje w przeskakiwaniu pomiędzy aplikacjami
  • Odpowiedz
@chrupki_z_zupki: Spotlight. Multiwyszukiwarka, która szuka we wszystkich appkach jakie masz w telefonie. Możesz oczywiście wykluczyć appki, których ma nie przeszukiwać.

Niestety nie ma już w nowych iPhonach Force Touch, dla mnie to był największy wyróżnik iOSa no ale cóż, teraz jest tego namiastka w postaci Haptic Touch, która działa bez-na-dziej-nie.

Z takich fajniejszych rzeczy, to jak kupisz sobie nawet najniższy pakiet iCloud to
  • Odpowiedz
Jakie są ciekawe/przydatne funkcje, których nie ma na innych systemach? To moje pierwsze urządzenie z iOS i odkrycie air dropa było dla mnie zaskoczeniem.

@chrupki_z_zupki: Ale ta opcja "Udostępnianie w pobliżu" jest też na Androidzie.. xd
  • Odpowiedz
@chrupki_z_zupki: Nagrywanie ekranu jest spoko, automatyczny OCR na zdjeciach tez (klikasz dwa razy slowo i samo zaznacza tekst). Ogolnie ciezko powiedziec, bo wiekszosc ludzi na apple nie ma zbyt wielu doswiadczen z tym co moga androidy.
  • Odpowiedz