Wpis z mikrobloga

Chłop poszedł na rynek zobaczyć ten cały jarmark, wziął kiełbasę w jednej z bud, zgadnijcie ile zapłacił. Ceny w "menu" oczywiście podane za 100g, no przecież każdy idzie na rynek z wagą i sobie waży kaszankę i śmierdzącą kapustę xD Biorę po 21,37 od każdej drużyny i słucham państwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#jarmarkbozonarodzeniowy #krakow #zlodzieje #paragongrozy
wjkp - Chłop poszedł na rynek zobaczyć ten cały jarmark, wziął kiełbasę w jednej z bu...

źródło: comment_1670191368yxM0epAvfeCCbp4N7yKsIJ.jpg

Pobierz
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@wjkp: sposób podania ceny jest taki że nie wiadomo ile wyniesie i dopiero w momencie zapłaty dowiadujemy się o cenie. Moim zdaniem w przypadku nieakceptowalnej ceny należy odstąpić od transakcji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sam_w_domu: jak wyzej, kupilem, zaplacilem, a za mna w koljece jeszcze bylo jakiej 8-10 osob, chociaz polskiego jezyka nigdzie nie slyszalem. dla mnie 60 zl to nie pieniadz, natomiast chcialem sie tylko podzielic spostrzezeniem jak ludzie sa dymani na takich turystyczno-swiatecznych eventach. pretensji zadnych nie mam, niech se ludzie zarabiaja skoro mozna :)
  • Odpowiedz
@wjkp: no nie wiem - jakbym chcial wiedziec ile mniej wiecej wazy to bym zapytal po prostu :) Ja tak pytam jak np. kupuje ryby na wage, jaka maja orientacyjna wage lub prosze o to aby byla mniej wiecej taka.

W sumie spodziewalbym sie, ze 4-5 kielbas pewnie wlasnie wazy kolo 1kg, inna bajka ze 140zl/kg to sporo za kielbase ;)

Przy czym rozumiem o czym piszesz i nie sposob
  • Odpowiedz
Trzydzieści? Szanowny Panie, za trzydzieści to mi się nie opłaca tego grilla rozpalać

( ͡º ͜ʖ͡º)

@emesc: Jest taka buda z grillem przy autostradzie A4. Jakies 60km od granicy z niemcownia. Za 30 pln to wyjdziesz obzarty. A i zasada jest taka ze placisz tylko za mieso. Chleb, musztarda, ketchup, chcrzan, salatki, surowki, ogorki, kawa czy herbata jest w cenie. (dodatki po prostu leza na
  • Odpowiedz
  • 0
@wjkp bylo, ale skad ja mam wiedziec ile waży kawałek kiełbasy xD

Już pomijając te ceny no to przecież jak masz taką cenę to mówisz że chcesz koło 15/25dag czy ile Ci pasuje.

W supermarkecie jak bierzesz wędliny/ser to też prosisz o losowy kawałek i wracasz do domu np z ćwiartką krążka sera? xD
  • Odpowiedz