Wpis z mikrobloga

@Promilus: dawno nie słyszałem głupszego pomysłu xD czyli co, kurier albo pracownicy sortowni maja mierzyć co paczkę zanim wsadzi (podejrzewam że tego Nie robią, jeśli paczka się nie mieści to wtedy dopłacasz do większej skeytki)?
@Miecz12: xkom to chyba aktualnie największy sklep w Polsce w tej branży. Obejrzyj sobie na yt jak działa ich magazyn, ktoś kto ich reklamuje nagrywał film (nie pamiętam nazwy kanału)
to nie wiesz co zamawiasz

@troglodyta_erudyta: Wszyscy wiemy co zamawiany ale nie wiemy co przyszło bo InPost nie pokazuje nazw z Allegro. Na Allegro jak kupujesz to sprzedawca nazywa się jak chce się np. SMA Philips albo Calineczka i ta nazwa jest też w mailach od Allegro i powiadomieniach.

Natomiast aplikacja InPostu nie używa nazw z Allegro a tych oficjalnych np. PHU Barbara i Maciej Grzyb s.c. albo Trowent sp. j.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Promilus: Protip, jeśli np. jeden patyczek do ucha spakują Ci do kartonu po, dajmy na to, betoniarce to otwórz sobie ten karton pod paczkomatem, wrzuć resztę paczek do środka i gituwa. Ewentualnie możesz pójść o krok dalej, przywiązać psa do kartonu, wsiąść do środka i masz zaprzęg ( )
  • 0
Spróbuj wczuć się w inżyniera i zaprojektować w głowie jak by to miało działać.

@bobberowiec: na 90% paczki są fotografowane w sortowni. Wystarczy zdjęcie paczki wyświetlić w aplikacji. Najlepiej z bananem dla skali.
  • 0
@Promilus: lepiej jakby informowali w apce w której skrytce jest paczka, czasem nie mam czasu iść, chciałbym puścić syna ale nie wiem czy sięgnie. Wiem, że można zamówić żeby było nisko.
@Promilus: nigdy nie miałem takiego problemu. Allegro ma polaczone API z Impostem, DPD i swoje paczkomaty, więc wiem co i od kogo czeka w paczkomacie lub co mi kurier dzisiaj przyniesie.
apka od allegro umożliwia wybranie czy chcę paczkę w dolnej czy w górnej skrytce (mi obojętne), więc moje wymaganie nie są jakieś z kosmosu.

@Promilus: kiedyś o tym pisałem, że powinien być wybór bo jak się wysyła dzieciaka aby odebrał paczkę to on nie jest w stanie dostać do tych wysokich półek,

no to też mnie wykopowe piwniczaki co chodzą tylko w nocy do paczkomatu czepiali, że mi się w dupie
średnio inteligentny człowiek jest w stanie określić pi razy drzwi wagę przesyłki

@sberatel: ale gdy zamawiasz tyle, że masz 20 paczek dziennie (takie rzeczy się zdarzają), a sprzedawcy w inpoście mają tendencję do wpisywania nazwy firmy jako "A", albo coś zupełnie niezwiązanego z nazwą firmy na Allegro, to trzeba szukać potem po wielu appkach i dopasowywać co to może być.

Znajomy zamawia np. materiały rękodzielnicze, tam w ogóle połowa firm nazywa
Wiele by ułatwiło, gdyby #inpost i #allegro w swoich apkach informowały o wymiarach i wadze oczekujących przesyłek. Jak dużo zamawiasz, to nigdy nie wiesz, czy łatwo się z tym zabierzesz.

@Promilus: nie znajdziesz zrozumienia na mirko kolego, bo tu większość ludzi kupuję 1-2 rzeczy w miesiącu i może nieogarnąć mentalnie, że można mieć np 8 paczek w multiskrytce ale i feel you bro, szczególnie jak różowa wysyła kod i nie wie