Wpis z mikrobloga

#slubodpierwszegowejrzenia
PYTANIE DO CHŁOPAKÓW - inspirowanie komentarzami z facebooka po dzisiejszym odcinku z Laweciarzem

Jesteś skazany na obecność/randkę z kobietą nie w Twoim typie. Co robisz?

• Jesteś dla niej lekceważący i chamski 3.2% (14)
  • Zlewka totalna i byle wytrzymać do końca 15.6% (69)
  • Proponujesz koleżeństwo 16.1% (71)
  • Starasz się poznać, a nuż to fajny człowiek 49.9% (220)
  • Nie jestem targetem pytania 15.2% (67)

Oddanych głosów: 441

• 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@karolina-oska: jestem w stanie porozmawiać o byle pierdołach przez godzinę spotkania bo nie jestem społeczną ani mentalną amebą. Nie muszę się spotkać drugi raz ale mogę to spotkanie spędzić w spoko atmosferze. To nie jest rocket science. Ani fizyka kwantowa. Drodzy państwo.
  • Odpowiedz
@karolina-oska: po co pytasz? przecież to zależy od celów przed..

jak trafisz na napaleńca to będzie wiadomo czego chciał nawet jak nie pasuje

jak trafisz na odludka, to nic
  • Odpowiedz
@zrzed: pytam ze względu na przeczytane flashbacki kobiet na fb, które w zachowaniu Krystiana widza zachowanie chłopów, którzy przestawali być uprzejmi dla obcej baby, tylko dla tego że - jak sie potem okaazywało - nie podpasowywała im aparycją i tak uzewnętrzniali swoje frustracje i wydało mi się to w sumie ciekawe.

W #rolnikszukazony też była sytuacja gdzie kobieta wyglądała inaczej na zdjeciach a inaczej na żywo (była grubsza)
  • Odpowiedz
@karolina-oska: nie, neurotyzm i narcyzm nie jest ciekawy to destrukcja w czystej postaci

pomijajac to nie robi się scen bo inna osoba moze miec z tym potem problemy a tego nigdy nie wiadomo
  • Odpowiedz
@karolina-oska:
IMHO to nieco inna sytuacja - tutaj mamy typa skazanego na towarzystwo kobiety, która jest z nim kompletnie niekompatybilina emocjonalnie i działa mu na nerwy. Typ jest za mało rozgarnięty, żeby to elegancko rozegrać, więc obserwujemy festiwal chamówy. W trakcie wesela wszystko było jeszcze OK, niedawno na tagu były zdjęcia uśmiechnietej pary młodej i Laweciarza z Kają na rękach. Gdyby osobowościowo to zagrało, mogłoby się okazać że wygląd nie
  • Odpowiedz
@karolina-oska: ja tego tu nie widzę tak, że krystian jest chamski, bo mu się kaja fizycznie nie podoba, stawiam, że tu chodzi o zachowanie kai, i już pomijając kwestię stylu przekazu krystiana powiedział jej sporo niezbyt przyjemnej prawdy xd
  • Odpowiedz
@mirekp: ja też na tę niekompatybilność zwracam głównie uwagę w ich dynamice

ale powtarzające się głosy na grupie na fb że to jak zachowuje się Krystian to książkowy przykład na co pozwala sobie facet gdy kobieta mu się nie podoba sprowokowało ten sondaż (z autopsji kobiet tam zgromadzonych)
  • Odpowiedz
@karolina-oska ja zwracam uwagę że Kaja była u Laweciarza gościem, nawet jak jej nie lubi to dobre wychowanie nakazywałoby traktować ją z szacunkiem. Ja bym tak właśnie robił.
  • Odpowiedz
  • 18
@walciak: dlatego byłam w szoku, że jak chciała pakować się i odjechać to zarzucał jej ucieczkę. Przecież
1) denerwowała go oddychaniem
2) ignorował ją
3) nie chciał z nią nic wyjaśniać, odwracał się plecami w czasie kłótni
To po co ją zatrzymywał. Masochizm czy sadyzm?
  • Odpowiedz
@karolina-oska: też to zauwazylam. Zarówno kobiety jak i faceci uznają za oczywiste, że jeżeli kobieta mu się nie spodobała fizycznie, to miał prawo być wobec niej dowolnie chamski, przemocowy, wyśmiewać ją i nie być w stanie znieść jej towarzystwa a jeżeli dodatkowo irytowało go brzmienie jej głosu i intonacja, to w zasadzie wybaczono by mu, gdyby jej przywalił. Powtarzały się zdania, że jakby była ładna, to by mu jej zachowanie
  • Odpowiedz
a, dodatkowo jeszcze, jak Krystiana ona irytuje, to on ma prawo się zachować dowolnie chamsko, jest usprawiedliwiony. A jak Krystian irytuje Kaję, co widać od początku, to ona nie ma prawa mu nawet delikatnej przysrywki zrobić, bo boże co za toksyczna baba. A on przecież jest także w---------y swoim zachowaniem i wygłaszanymi mądrościami, Kaja na to reaguje i i tak jest delikatna.
  • Odpowiedz