Aktywne Wpisy
USSCallisto +33
Zawsze pod takimi wpisami zastanawia mnie jedno - dlaczego zwolennicy pomysłów takich jak czterodniowego tygodnia pracy przy zachowaniu wypłaty czy równego dzielenia zysków firmy między właścicielem, a pracownikami (zysków, ale strat już oczywiście nie) nigdy, przenigdy nie założą biznesów, w których udowodniliby jak piękne są te założenia?
Tak, wiem, że czterodniowy tydzień pracy jest testowany w różnych miejscach na świecie i przynosi pozytywne efekty w niektórych branżach. Właśnie o to chodzi, że
Tak, wiem, że czterodniowy tydzień pracy jest testowany w różnych miejscach na świecie i przynosi pozytywne efekty w niektórych branżach. Właśnie o to chodzi, że
Patchtwo +5
#ukraina
Po prostu polityczne kurtyzany chcą zbijać polityczny kapitał przez nienawiść względem jakichś grup. Robił to Duda podczas kampanii 2020,
@Grooveer
@noprowo
W ogóle nie widzę problemu z pisaniem (neutralnym) że Ukrainiec zrobił coś złego. Żyjemy w społeczeństwie ze znaczna mniejszością ukraińska I udawanie że ich nie ma, nie popełniają przestępstw jest równie głupie jak zrzucanie winy za większość przestępstw na konkretną grupę etniczna/narodowościową.
No #!$%@? rzeczywiście, bo policja nie publikuje
Dalej żyj w bańce gdzie ktoś kto źle wypowie się o Ukraińcach jest ruską onucą xD
https://www.wykop.pl/link/6883879/11-wkurzajacych-zachowan-ukraincow-pracujacych-w-polsce-praca-z-ukraincami/
@Grooveer: Dokladnie to samo bylo w UK przed brexitem gdzie negatywnymi bohaterami byli Polacy i inni imigrantanc z naszego rejonu Europy.