Aktywne Wpisy
Też was na jesień łapie deprecha?
Listopad, ciemno buro i c-----o, za oknem mgła i zapach zgniłych liści
A w takim Los Angeles mają 25 stopni i heja banana
Zawsze
Listopad, ciemno buro i c-----o, za oknem mgła i zapach zgniłych liści
A w takim Los Angeles mają 25 stopni i heja banana
Zawsze
kasiaret +95
#slubodpierwszegowejrzenia mam wrażenie, że kobiety są dużo bardziej ogarnięte i stabilne życiowo niz dobrani partnerzy. Dziewczyny są wykształcone, mają prace, mieszkania i są samodzielne.
Największym kontrastem jest dla mnie biznesmen, który wydaje się osoba zakompleksiona, która bardzo chce się wyrwać ze swojego środowiska, dawnego życia. Być może ma kompleks związku z majętnością. W dzisiejszym odcinku rzuciło mi się w oczy jak bardzo podobało mu się u rodziców Karoliny. Jakby kalkulował
Największym kontrastem jest dla mnie biznesmen, który wydaje się osoba zakompleksiona, która bardzo chce się wyrwać ze swojego środowiska, dawnego życia. Być może ma kompleks związku z majętnością. W dzisiejszym odcinku rzuciło mi się w oczy jak bardzo podobało mu się u rodziców Karoliny. Jakby kalkulował

Mieszkańcy tej wioski się zbuntowali, zorganizowali protest, weszli na te wały i nie chcieli się ruszyć. Była próba wysadzenia gdzieś obok, ale nieudana i szybko załatana przez mieszkańców.
Przyjeżdżała Policja, wojsko, namawiali ich, kazali opuścić teren, ale ludzie uja zrobili, siedzieli na tych wałach do końca i kazali służbom s--------ć.
Służby ostatecznie odpuściły.
Czym to by się różniło ze stanem na dziś? Ano niby mamy demokrację, praworządność, takie tam - ale jestem przekonany, że dzisiejsze władze są na tyle zamordystyczne, że by tych ludzi zwyczajnie usunęły.
Niżej tablica z tego wydarzenia.
#powodz #1997 #wroclaw #polska #takbylo #ciekawostki #ciekawostkihistoryczne
źródło: comment_1666988629Wu5ddy9pxXWa6vrdgwTXLQ.jpg
PobierzOt całe zamieszanie.
Bez sensu gloryfikować jednych czy drugich, bo każdy dbał tylko o własną dupę
https://www.radiowroclaw.pl/articles/view/123084/Czernica-z-rekordowym-wzrostem-ludnosci-przebila-juz-18-tysiecy-mieszkancow
Komentarz usunięty przez autora
BTW gdzie były ówczesne władze na wcześniejszych etapach?
Ja tam szanuje, nie dali z siebie zrobić ofiar. Pamiętacie co mówił Cimoszewicz?
No niewybaczalne, teraz każdy spektakularny żywioł to okazja do darmowej odbudowy na koszt państwa (nas).
Z resztą wypowiedzi się zgadzam.
@UlicznyPoeta: Oczywiście że byli bo było ryzyko że wały same pękną i by wtedy Cimoszewicz powiedział że sorry mordy to nie nasza wina, trzeba było się ubezpieczać.
@mickpl: Ale mamy to przećwiczone, dzisiejsze władze przez 2 tygodnie udawały że nie wiedzą o sytuacji a potem zwaliły winę na Niemcy.
@mickpl: Jeśli dobrze pamiętam, to nie rząd, ale wojewoda wrocławski. Rząd przez długi czas miał wywalone na powódź
Komentarz usunięty przez autora
@mickpl: Dzisiaj tam by była chyba regularna bitwa i trupy po obu stronach.
Gdyby te kilkadziesiąt tysięcy osób (ich "przywódca) zapłaciło lub zobowiązało się do zapłaty, to wtedy można mówić o przedkładaniu dobra, a nie wyzysku i napaści na mniejszego słabszego.
To, że moje dobra są mniej warte niż twoje to nie znaczy, że możesz mi je zniszczyć i wypiąć