Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +543

teh_m +194
Ale kisnę. Jest 7:45. Dwie sąsiadki, niepracujące matki, właśnie odpaliły turboklekoty i pojechały zawieźć bombelki do szkoły, odległej o 700 metrów. Trzecia (pracująca) grzeje silniki i ustawia się na pasie do kołowania.
To nie są małe dzieci. Mieszkam na wsi. Zero wiatru. Ani jednej chmurki. Nie ma błota. Prosta droga z chodnikami.
A potem na Wykopie artykuł, że polskie dzieci są jednymi z najbardziej spasionych w całej Europie. Albo że zdrowie i
To nie są małe dzieci. Mieszkam na wsi. Zero wiatru. Ani jednej chmurki. Nie ma błota. Prosta droga z chodnikami.
A potem na Wykopie artykuł, że polskie dzieci są jednymi z najbardziej spasionych w całej Europie. Albo że zdrowie i

Coś zepsułem i w sumie nie wiem co. Mam serwer w ramach Oracle Free Tier, serwer stoi na Ubuntu. Bez problemu działał kilka ostatnich miesięcy. Dzisiaj potrzebowałem go zresetować (zresetowałem z poziomu panelu Oracle a nie z terminala Ubuntu) i zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Wygląda to w taki sposób jakby Ubuntu zostało zablokowane na wysyłanie jakichkolwiek informacji na zewnątrz poza SSH. Internet na maszynie działa (sprawdzałem za pomocą pingu) ale poza SSH nie ma możliwości dostępu do maszyny. Nie działa apache2, FTP czy zdalny dostęp do bazy. Przypuszczam, że może być to coś związane z firewallem ale nawet chwilowe wyłączenie UFW nic nie dało. Jestem amatorem i nie mam już kompletnie pomysłu co mogę spróbować zrobić. Wiem tyle, że wszystkie usługi działają na serwerze bo z poziomu SSH sprawdzałem uruchomione usługi i wszystko się zgadza.
Możesz podać wynik iptables -S