Aktywne Wpisy

mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy taki popapraniec jak ja ma szansę na związek z #rozowypasek, czy znalazłaby się dziewczyna kompatybilna z takim stylem życia i światopoglądem:
- kultura, teatr, kino, filharmonia, opera - lubię
- mam różne talenty i hobby: multiinstrumentalista, a i geberita w łazience zabuduję bądź przy samochodzie podziałam (nie jestem takim typowym intelektualistą co ma dwie lewe ręce)
- wykształcony
- mam dobrą pracę i mieszkanie, samochód, rower i
Czy taki popapraniec jak ja ma szansę na związek z #rozowypasek, czy znalazłaby się dziewczyna kompatybilna z takim stylem życia i światopoglądem:
- kultura, teatr, kino, filharmonia, opera - lubię
- mam różne talenty i hobby: multiinstrumentalista, a i geberita w łazience zabuduję bądź przy samochodzie podziałam (nie jestem takim typowym intelektualistą co ma dwie lewe ręce)
- wykształcony
- mam dobrą pracę i mieszkanie, samochód, rower i
Czy jest szansa na związek z dziewczyną dla kogoś takiego
- Może się znaleźć taka z podobnym światopoglądem 26.8% (113)
- Małe szanse na dobre dopasowanie 19.2% (81)
- Pies z kulawą nogą się nie zainteresuje 53.9% (227)
lapampek +65
Przecież ona się nawet z tym nie kryje xD Kukoldowski najwyraźniej dobrze się bawi, gdy Alvaro stuka Ankę, jak masz za dużo hajsu to co niektórym #!$%@?. Patrzcie na znaczenie „branzoletki na kostkę u żony” #cuckold #lewandowski To już pewne xD

Jazda: 50/50 asfalt/ujeby (czyli ogólnie między innymi uganianie się za kwadratami).
#rower
Generalnie brudu w postaci lekkich drobin i cząsteczek jak piasek jest zdecydowanie mniej, natomiast sam napęd w typowych i newralgicznych miejscach zbiera trochę syfu.
Wosk odkłada się tworząc takie zlepione miękkie grudki, mimo wszystko do wyczyszczenia tego wystarczy przejechać kilka razy szmatą po łańcuchu i suchym pędzlem po kasecie.
Używałem Rohloffa i zostałem przy wosku, na długim dystansie wychodzi zdecydowanie
Smarowanie co ~80-120km zależnie od tego gdzie wypadnie interwał. Samo smarowanie - 3-4 min po jeździe. Przetrzeć szmatką, po kropelce na ogniwo, zakręcić, zetrzeć nadmiar. tyle.
Raz na 1500-2000km lub po jezdzie w deszczu mycie napędu ~20minut.
Ja sam po odtłuszczeniu łańcucha smarowałem rolki z obu stron i zostawiałem do zastygnięcia na kilka godzin, po takim zabiegu napęd jest ekstremalnie cichy przez pierwsze 50 kilometrów.
@peanut_whu:
przerzuciłem się z FL zielonego (mtb)
zalety: czyszczenie napędu jest bajecznie proste, napęd nie syfi się generalnie
wady: realnie smarowanie co wyjazd, trzeba pamiętać by smarować zaraz po myciu (wieczorem nie rano)
na razie nie widzę sensu powrotu do smarów tradycyjnych.
jezdzilem na squirt lube, teraz od sezonu bike7 pro wax
polecam
Suszenie łańcucha jest kluczowe. Zero wilgoci, inaczej nie zadziała jak powinien. Za pierwszym razem zalewasz, suszysz parę godzin i znowu zalewasz. Jak zrobisz to dobrze, to potem już jest bajka.
Kolejne smarowania to wyczyszczenie łańcucha szczotką i szmatką na sucho i kolejne zalanie. Nic więcej. Żadnego odtłuszczania. Wosk musi zaschnąć przed