Aktywne Wpisy

Tyrande +371
Stare baby (i dziadki) się boją skorzystać z przystanku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#olsztyn #strangerthings #heheszki
#olsztyn #strangerthings #heheszki
źródło: image
Pobierz
MonazoPL +92
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz

Ale jakoś prę do przodu. Wykonuje trening stronglift 5x5 (5x5 serii rozgrzewkowej, 5x5 głównej, trzy ćwiczenia, trening a i b, przysiad, OHP zamienne z płaska, martwy zamienny z pendlay rows, profesja +2.5kg)
100kg, 183cm ulanko (tłuszcz zbiera źle na oponie i boczkach, na nogach widać mięśnie)
Wiem już, że mam problemy ze spiętymi plecami (ciężko mi wypiąć klatę do przodu przy martwym), bardzo niskiej mobilnosci w stawie skokowym (nie potrafię zrobić przysiadu bez obciążenia bez odrywania stop) oraz braku rozciągnięcia dwugłowego ud. Szlifując technikę, wiem już że muszę nad tym popracować.
Z minusów treningu siłowego:
- obciążenie układu nerwowego, nie jestem zbyt sympatyczny nastepnego dnia
- czasami mój organizm się broni przed treningiem, wiedząc że zaraz będzie walczył z grawitacja przy przysiadach
- deloady są irytujące, bo człowiek chciałby ciągle wiexej i wiecej
Co sądzicie o moich wynikach w seriach 5x5? Wydaje mi sie, ze stosunkowo biorę dużo na klatkę i bardzo mało w martwym ciągu. Musze z kimś pogadać, bo psycha siada. Ktos ćwiczył tym treningiem? Mieliście podobnie jeżeli chodzi o dwugłowe i nie rozciągnięte plecy?
Pozdrawiam mireczki
#mikrokoksy #stronglifts #powerlifting #falszywyrozowypasek #zalesie
źródło: comment_1664281854EtWEvUGKpohhB7UdNGngBA.jpg
PobierzObejrzyj sobie nowym filmik sakera z biernatem, troche mowia o martwym ciagu
XD
XDDD
To ten sam, co mówi że przysiady się robi na szerokość bioder? XDDD pewnie się dowiedziałeś o jego istnieniu po filmiku z kontuzjuszem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co innego jak dzwigasz 2-2.5x mase ciala
Ale do 1-1.5x masa ciala mozna bez problemu siadac rownolegle
Z calym szacunkiem ale ufam bardziej Biernatowi, niz kolesiowi z wykopu
W martwym ciagu w zadnej pozycji nie powinienes wypychac klaty do przodu
A co to za różnica, czy siadasz 1,5 masy ciał, czy 2 w biomechanice? XD i co ten biernat osiągnął, bo mam wrażenie, ze tylko film z sakerem
odechciewa sie jakiejkolwiek fajnej rozmowy