Wpis z mikrobloga

@Iliilllillilillili: RTX 3080 np. kosztuje nadal 30% +- powyżej MSRP, nie jest nawet blisko bycia na zero, nie mówiąc już nawet o byciu PONIŻEJ MSRP xD

Gdybym w tej generacji był wyznawcą twojej logiki, to nie dość, że od 3 miesięcy nadal nie miałbym mocnego GPU, to w tym momencie tej karty nie byłoby już w sklepach i musiałbym zapłacić więcej za gorszy egzemplarz XD

Profit w chooy
  • Odpowiedz
@bibr Pytanko, te ceny to są używek, nówek? W jaki sposób analizujesz cene aktualną kart graficznych? Pytam bo śledze Twój tag od początku tego roku i szczerze to nie wiem na co patrzę dokładnie a zaczynam myślec nad zakupem karty
  • Odpowiedz
@KrX_ wystarczy wejść na allegro i odpalić "nowe" do porównania, to wszytko ceny nowych kart. Zawsze też można wejść na peppera i zerknąć gorące promocje.

@bibr dzięki za robotę, fajnie mieć takie gotowe zestawienie co się dzieje na rynku.
  • Odpowiedz
Chciałbym tylko zwrócić uwagę, że RTX 3080 nie zobaczycie w żadnym sklepie nówki poniżej 4,2k za dosłownie najgorsze egzemplarze karty w wariancie 10 GB. Także te ceny z wykresu mają się nijak do rzeczywistości chyba większej części kupujących.

@drahtzieher: już teraz można od Niemca kupić na mindfactory 3080 za mniej niż 4k i to wariant 12gb więc zweryfikuj fakty zanim zaczniesz komentować.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Shewie: mnie grzeje czy się psują czy nie, tak jak z używanymi we flotach samochodami- koniec gwarancji i jak auto się zepsuje, to jeszcze czasem lokalny miras je naprawi.

A co do zywotnosci,jak ma ci zdechnąć i jest na gwarancji to dostaniesz nową od producenta.

No właśnie, jak jest, a ile te gwarancje trwają na elektronikę? Dwa lata? Czyli masz tam bodajże max rok lub kilka miesięcy, a potem jak
  • Odpowiedz
U mnie pokoparkowy GTX 1070Ti siedzi od 2018 w blaszaku i po OC gdzie na rdzeniu doszło 175mhz na pamięciach 400mhz trzyma się świetnie ( ͡º ͜ʖ͡º) co się potem naczytałem o padających NOWYCH rtx 20XX zaraz po kupnie to moje a miałem czekać i brać new gena
  • Odpowiedz