Wpis z mikrobloga

Mężczyzna z nagrania to nie mąż premier Finlandii Sanny Marin tylko znany piosenkarz (poniżej jego oświadczenie - pic rel), dodatkowo wrzucam fragmenty artykułu z WP:

fińskie media zwracają uwagę, że na nagraniu słychać jak imprezowicze krzyczą "jauhojengi". Jest to słowo odnoszące się do osób "zażywających proszek", czyli amfetaminę lub kokainę.

Ci, którzy słyszeli "proszek", odnajdowali też "to coś" na stole uwiecznionym na klipie. Dziennik "Iltalehti", aby rozwiać wątpliwości, zamówił spektrogram. Z profesjonalnej analizy dźwięku, jak podano, na 100 proc. wynika, że chodzi o "proszek", a nie o a-----l.

Ponadto premier twierdzi że "Nie pamiętam, aby ktoś całował mnie po szyi" mimo że na nagraniu ewidentnie to widać (parę osób już wrzucało screeny więc nie będę tego powtarzał)

Impreza rzekomo była na początku sierpnia, n-------i po takim czasie (zwłaszcza przy sporadycznym a nie regularnym użytkowaniu) są niewykrywalne, chyba że z analizy włosów.

I na koniec słowo ode mnie - z punktu widzenia Polski akcesja Finlandii do NATO jest jak najbardziej w naszym interesie, natomiast idiotyczne próby tłumaczenia zachowania premier to najzwyczajniej w świecie żenada. Politycy przynajmniej w teorii powinni być elitą narodu i jego reprezentacją na arenie międzynarodowej, takie zachowanie to zwyczajna kompromitacja stanowiska, brak profesjonalizmu zawodowego, głupota i nieumiejętność przewidywania konsekwencji i (choć jak widać nie wszystkim to przeszkadza) degeneracja moralna. Nie wiem na ile jej rządy były korzystne dla Finów - natomiast skoro same media ją grillują a finowie wyśmiewają lub są oburzeni to podejrzewam że im też się to nie podoba ( ͡° ͜ʖ ͡°). Gdyby w Polsce działa się podobna sytuacja to niezależnie kto by rządził i czy byłby zgodny z moimi poglądami - oczekiwałbym dymisji takiego polityka.
#finlandia #sannamarin #bojowkasannymarin #polityka #logikarozowychpaskow
Kaktus80 - Mężczyzna z nagrania to nie mąż premier Finlandii Sanny Marin tylko znany ...

źródło: comment_1660979333DvLzjcXmkwj9l1CpYb9rVA.jpg

Pobierz
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mężczyzna z nagrania to nie mąż premier Finlandii Sanny Marin

@Kaktus80: przecież to od poczatku było podawane. już wczoraj rano.

Gdyby w Polsce działa się podobna sytuacja to niezależnie kto by rządził i czy byłby zgodny z moimi poglądami - oczekiwałbym dymisji takiego polityka.

@Kaktus80: W Polsce cała elita robiła dużo gorsze rzeczy i żadnej dymisji nie ma.
  • Odpowiedz
@miki4ever: PremierPL propsował zmiany w prawie, które były antypanstwowe i stracilismy przez nie miliardy euro. To znacznie gorsze niż imprezka, bo skutki sa nieporównywalne.
Zreszta afer masz wiecej.
  • Odpowiedz
@szurszur:

przecież to od poczatku było podawane. już wczoraj rano.

Na wykopie jednak wciąż pojawiają się takie opinie więc chciałem to naprostować, ponadto nie widziałem żeby ktoś wrzucał oświadczenie
  • Odpowiedz
@miki4ever: masz afere Morawieckiego z działka i wzbogaceniem sie, przepisywaniem majatku, , sprawa z akcjami, ustawianie dziennikarzy.
Naprawde żyjesz po lodem i uwazasz, że Morawiecki jest kryształowy?
  • Odpowiedz
Whataboutism xD, co ma do rzeczy Polska w tym temacie?

@Kaktus80:Co to za fikołki robisz kolego? O Polsce napisałem tylko dlatego, że Ty zrobiłes to jako pierwszy i ja się do tego odniosłem.
Napisałeś przecież;

Gdyby w Polsce działa się podobna sytuacja to niezależnie kto by rządził i czy byłby zgodny z moimi poglądami - oczekiwałbym dymisji
  • Odpowiedz
od politykow powinno sie wymagac o wiele wiecej niz od typowego sebka/julki z ulicy no ale widocznie dla wychodkow to za trudne.

@qrcyrpnx: Gdyby nie to, że piszesz to jako obywatel kraju gdzie władza robi co chce plujac na przepisy konstytucyjne to miałoby sens.
  • Odpowiedz
@szurszur: O Polsce napisałem w kontekście tego co bym zrobił na miejscu Finów, ale to była jedynie figura retoryczna bo pomimo że cały nasz rząd to jedna wielka żenada - nie mam wpływu na jego dymisję. Mogę go jedynie głośno krytykować, podobnie jak to robię w przypadku Pani premier.

Zresztą same fińskie media i społeczeństwo jest oburzone tą sytuacją
  • Odpowiedz
Gdyby w Polsce działa się podobna sytuacja to niezależnie kto by rządził i czy byłby zgodny z moimi poglądami - oczekiwałbym dymisji takiego polityka.

@Kaktus80: c--j w demontaż trójpodziału władzy, milionowe przekręty, katastrofy ekologiczne przez obsadzanie stanowisk po rodzinie, pani premier poszła na imprezę gdzie się bawiła, Polak wybaczy wszystko prócz dobrego humoru i szczęścia xD
  • Odpowiedz
@Deska_o0:

Polak wybaczy wszystko prócz dobrego humoru i szczęścia xD

Ależ oryginalna myśl, nikt wcześniej na wykopie w ciągu paru ostatnich dni nie wpadł na ten wyjątkowo błyskotliwy
  • Odpowiedz
nikt wcześniej na wykopie w ciągu paru ostatnich dni nie wpadł na ten wyjątkowo błyskotliwy tekst.

@Kaktus80: ty powtarzasz kacapska propagande ja najprostsze wyjaśnienie trafiające do każdego z IQ powyżej 65 ¯\_(ツ)_/¯
Straszne ładna kobieta bawi się że znajomymi w wolnym czasie to dokładnie to samo co kilkuletni demontaż państwa xD
  • Odpowiedz