Wpis z mikrobloga

@JudzinStouner: teraz to u wielu producentów nawet nie kupisz zwykłego kompakta lub auta klasy średniej, tylko zostały zastąpione wersją suv. IMHO większego debilizmu od tej mody na suvy to w historii motoryzacji nigdy nie było.
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: Baby decydują o zakupach samochodu w wielu rodzinach nawet gdy nie mają o tym najmniejszego pojęcia, nie potrafią ani jednym faktem czy liczbą uzasadnić swoje "wybory" xD Widze to wokół i jestem rozwalony jak sie niektórzy dają pod but wpędzić
  • Odpowiedz
  • 45
@JudzinStouner Sharan to jest gowno w porównaniu z " prawdziwymi" vanami jak Voyager czy Sienna.

A Tys przejechałem 2kkm volkswagenem i się zachowujesz jakbyś wszystkie rozumy pozjadał.

Fajnym suvem byś się przejechał to byś zaraz pluł na kombi. Fajnym pickupem to byś pluł na suvy.

A tak naprawdę to w dupie byłeś I gowno widziałeś.
  • Odpowiedz
@s---k: no właśnie mnie też denerwuje. Bo powoli nie da się kupić normalnego auta albo ich wybór jest bardzo ograniczony. Chciałem kupić coś nowego od Lexusa i się okazuje że w tej chwili najmniejsze auto to 5-metrowy ES. W Toyocie jest już Aygo X, Yaris Cross, CH-R, Corolla Cross, RAV4, Highlander, Land Cruiser, Hilux. A z normalnych wersji już tylko Aygo, Yaris, Corolla i Camry. 8 suvów (wliczam pickupa) kontra
  • Odpowiedz
@bigger: Odpalił się xD jakiego masz suva? Fajnym suvem mógłbym nazwać Escalade, ale ile masz tego w Europie? Sharan czy Ford Galaxy to były w swoim czasie masowo sprzedające się auta, jeździ tego najwiecej i najłatwiej przez ich pryzmat patrzeć na naszą rzeczywistość.
  • Odpowiedz
tylko że takie auto jest za duże na europejskie miasta.

@s---k: W Polsce, Skandynawii, Niemczech - jeszcze sie da. Ale w UK czy jakiś Włoszech itp to bezsens, stak samo w polskich miastach. Ja póki co ciągle kombi ale bede sie przerzucać na kombinacje coupe/sedan + luj tego pokroju :D
  • Odpowiedz
  • 7
@JudzinStouner żeby nie było sharanow, galaxy i tym podobnych miałem sporo. Nie zlicze nawet.

Jak Sharan na Tobie zrobił wrażenie to mało w życiu widziałeś. Przejedz się Town & Coutry gdzieś albo Sienna
  • Odpowiedz
@bigger: No właśnie. Niedość, ze jeździsz czymś, co praktycznie nie występuje na drogach, to w dodatku wpis go nie dotyczy. Zdajesz sobie sprawę, ze Twoja opinia jest tutaj nieadekwatna?
  • Odpowiedz
  • 10
@JudzinStouner dużo bardziej na miejscu i przydatna niż Twoje wysrywy po przjechaniu 2kkm średnim (żeby nie napisać gowniamym ) vanem.

A czemu? Bo ja jeździłem i jezdze różnymi wiec mam porównanie. A Ty nie.

Choćby z tego względu.
Pomijam ze nie wyzywam nikogo od głupków bo wybrał taki A nie inny
  • Odpowiedz