Aktywne Wpisy

Historia_Podcast +66
Co sądzicie o najnowszym serialu Netfliksa "Heweliusz"?
Moim zdaniem to jedna z najlepszych polskich produkcji ostatnich lat. Zdecydowanie warto obejrzeć, zwłaszcza jeśli — tak jak ja — pamięta się tragedię z 1993 roku, relacjonowaną wówczas w jedynej dostępnej telewizji. Do dziś słowo „prom” automatycznie przywołuje mi w pamięci nazwę „Heweliusz”. Trzeba oddać twórcom, że stanęli na wysokości zadania. Serial nie ma słabszych momentów, oczywiście o ile przyjmiemy, że to nie dokument, lecz fabuła
Moim zdaniem to jedna z najlepszych polskich produkcji ostatnich lat. Zdecydowanie warto obejrzeć, zwłaszcza jeśli — tak jak ja — pamięta się tragedię z 1993 roku, relacjonowaną wówczas w jedynej dostępnej telewizji. Do dziś słowo „prom” automatycznie przywołuje mi w pamięci nazwę „Heweliusz”. Trzeba oddać twórcom, że stanęli na wysokości zadania. Serial nie ma słabszych momentów, oczywiście o ile przyjmiemy, że to nie dokument, lecz fabuła
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Vraagno +3
#kiszak #patostreamy
Powiem wam nie wiem jak to robicie ale dzieki temu tagowi na wykopie Rumun zdobywa coraz większe zasiegi a tym samym waszym p--------o zdobywa coraz wiecej hajsu xD
Robicie mu darmową reklame
Powiem wam nie wiem jak to robicie ale dzieki temu tagowi na wykopie Rumun zdobywa coraz większe zasiegi a tym samym waszym p--------o zdobywa coraz wiecej hajsu xD
Robicie mu darmową reklame

#antykapitalizm #kpo #afera #bekazlibka #pracbaza #januszebiznesu
https://www.wykop.pl/wpis/82640149
@Damianooo_421: a niektorych ludzi w--------i na bruk, bo Polska to nadal jednak montownie i tania sila robocza.
Tania sila robocza wlasnie powoli sie konczy, energie i gaz w------o w kosmos, do tego bantustan jesli chodzi o podatki i wszelkiego typu obciazenia.
Przemysl dostaje w dupie, montownie dostaja w dupe, firmy ktore dla nich robia podzespoly dostaja w dupe. Czesc juz sie zwinela lub
A tacy jak ty nawet takiej drobnostki by ludziom najmniej zarabiającym odmówili. Czynsz od spółdzielni w górę, żarcie w górę, prąd w górę, ale na pewno mając mniej na życie
@NaczelnyWoody: nie zrujnuje przedsiębiorców ale rujnuje cały rynek. Im wyższa minimalna tym więcej osób zarabia minimalną, więc powoli spychamy wszystkich w ubóstwo bo ceny będą od tych podwyżek rosnąć. W dodatku progi podatkowe, kwoty wolne od podatku itd są ustawione na sztywno a nie relatywnie do minimalnej, więc podnoszenie minimalnej i inflacji ma taki skutek, że Polacy płacą procentowo
@talmudyczny_triumfalizm: i to jest spoko, że co raz większa część pracujących robi za minimalną podczas gdy ceny rosną, czyli de facto Polacy co raz bardziej biedacy?
@Wink: gdy co raz więcej ludzi jest na minimalnej, czyli odsetek pracujących ubogich jest co raz większy w społeczeństwie, to jest tworzenie ubóstwa, a nie zwalczanie.
@Wink: nie rosłyby, a na pewno nie tak szybko, gdyby nie nadpodaż pustego pieniądza - czyli c-----a polityka monetarna (niskie stopy procentowe, luzowanie ilościowe, pakiety symulacyjne, i np. takie KPO właśnie, podnoszenie minimalnej też ma w tym swój udział)