#pizza #bojowkapiekarska #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta Mirki, chciałbym kupić jakiś piec do pizzy, żeby w końcu robić porządną Neapolitanę, a może nawet Canotto. Możecie polecić jakiś konkretny model? Najlepiej, żeby był na drewno albo multifuel. Mam na oku Ooni Karu 12, ale może macie coś lepszego. Budżet powiedzmy do 3000zł, ale jak będzie warto dopłacić, to też rozważę, a jeśli jest coś fajnego taniej, to świetnie.
z elektryków: macte voyager (nie ma dolnej grzałki, fabrycznie posiada biscotto) effeuno p134h (ma dolna grzałke, przez to łatwiej jest piec pizze po pizzy bo kamien nie spada z temperatura tak szybko, nie ma biscotto fabrycznie)
polecam elektryki bo w nich latwiej o powtarzalnosc, są one jednak troche drozsze niz gazowki
Mirki, chciałbym kupić jakiś piec do pizzy, żeby w końcu robić porządną Neapolitanę, a może nawet Canotto. Możecie polecić jakiś konkretny model? Najlepiej, żeby był na drewno albo multifuel. Mam na oku Ooni Karu 12, ale może macie coś lepszego. Budżet powiedzmy do 3000zł, ale jak będzie warto dopłacić, to też rozważę, a jeśli jest coś fajnego taniej, to świetnie.
źródło: comment_1659272333RwheoAAvUpYaglanyPtQ0i.jpg
Pobierzmacte voyager (nie ma dolnej grzałki, fabrycznie posiada biscotto)
effeuno p134h (ma dolna grzałke, przez to łatwiej jest piec pizze po pizzy bo kamien nie spada z temperatura tak szybko, nie ma biscotto fabrycznie)
polecam elektryki bo w nich latwiej o powtarzalnosc, są one jednak troche drozsze niz gazowki