Aktywne Wpisy

janeeyrie +40
Mam znajomego w Stanach, który prowadzi swoją firmę IT (w sumie to na razie start-up, tyle że dobrze doinwestowany). Wymyślił ostatnio, że otworzy w Polsce oddział, żeby obciąć koszty. I zaczął mi opowiadać, że ma nadzieję znaleźć młodych programistów, koniecznie mężczyzn, którzy będą pracować po 14 godzin na dobę, najlepiej także w weekendy. Zaczęłam mu tłumaczyć, że w Polsce obowiązuje prawo pracy i że tak nie wolno, a on na to, że
kukold +7
Czy ktoś przerabiał temat kupna mieszkania z lokatorami? Kupiłem okazyjnie kawalerkę, w której na umowę najmu mieszka jakaś kobita z dzieckiem (mają zameldowanie). W jaki sposób mogę rozwiązać umowę aby przeprowadzić remont i wprowadzić się do mieszkania możliwie szybko?
#nieruchomosci #prawo
#nieruchomosci #prawo

Poniżej ceny z wtórnego za II kw 2022 i to transakcyjne, nie ofertowe. Nie dość, że na sześciu rynkach w II kw 2022r ceny nadal rosły, to jeszcze ładnie widać mit o tych transakcyjnych rzekomo "o wiele niższych" od ofertowych. Okazuje się, że "o wiele niższe" oznacza na wtórnym maks 6%, a zazwyczaj ok 2-3%. xD
#nieruchomosci #gospodarka #kredythipoteczny #mieszkaniedeweloperskie #finanse #inwestycje #prasowkawzrostowa
Jasne. Jak ktoś mi będzie pisał, że spadło w drugim kwartale to mu odpiszę to samo. xD
O to chodzi, więc bigos to gotować możesz ty ze swoim szefem w biurze sprzedaży / pośrednictwa, bo teraz to ty będziesz musiał biegać za klientami a
@mmmmmmmmmmmmmm: Ale dodaj ciąg dalszy nie wstydź się "...wynika z raportu Expandera i Rentier.io." xDDD
No że spadkowicze będą się powoływać nawet na rentier.io jak im przypasi to jest najlepsze xD
Czyli jeden rabin mówi tak, drugi rabin mówi nie. A ostatnie legitne dane NBP mamy za I kw 2022, pokazujące wzrosty.
Komentarz usunięty przez moderatora
Gdybyś sam się wziął do roboty zamiast wypisywać bzdury na nieznane sobie tematy to byłoby z pewnością lepsze.
@mmmmmmmmmmmmmm: ojjjj nerwy puszczają? xD
kolego PAP nie zajmuje się zbieraniem danych dotyczących rynku nieruchomości, mylisz publikator ze źródłem informacji
Ochłoń.
@lordziok: Bo to tak nie działa. Nie sprzedaje się przecież mieszkania za średnią transakcyjną po obniżeniu ze średniej ofertowej. Jeżeli np masz wystawionych 50 w cenie ofertowej 14k/m2 i 50 w cenie ofertowej 13k/m2 a sprzeda się więcej tych tańszych to średnia cena transakcyjna wyjdzie niższa. Ale to nie znaczy, że
@mmmmmmmmmmmmmm: nie, nie jesteś w stanie sobie wyobrazić cudzych emocji przez internet :) Musiałeś coś zjeść nieświeżego anon ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora