Czy ktoś przerabiał temat kupna mieszkania z lokatorami? Kupiłem okazyjnie kawalerkę, w której na umowę najmu mieszka jakaś kobita z dzieckiem (mają zameldowanie). W jaki sposób mogę rozwiązać umowę aby przeprowadzić remont i wprowadzić się do mieszkania możliwie szybko?
Ok, czyli nikt nie miał takiej sytuacji. Konsultowałem się z prawnikiem i wg niego nie mogę wymeldować lokatora bez jego zgody a dopóki mają umowę najmu to ja z kolei nie mogę się zameldować pomimo że wszelkie umowy (prąd, gaz, woda) są przeniesione na mnie. Dlatego muszę najpierw rozwiązać jakoś umowę
@kukold Jedyna opcja to pomoc matce i bombelkowi żeby sami opuścili lokum. Po dobroci był czas żeby opuścić mieszkanie, teraz trzeba jechać z nimi do skutku. A to że bombelek ucierpi to już efekt działań matki i jej arogancj,niech idzie do rodziców, ja bym na grubo jechał, to nie problem takich aparatów wykurzyć.
#nieruchomosci #prawo
@kukold: Nie możesz. Pozdrawiam serdecznie
@kukold: kupiłeś mieszkanie z mieszkańcami żeby w nim mieszkać? To jakbyś kupił pełen worek żeby coś do niego wejść. xD
Komentarz usunięty przez moderatora
Jedyna opcja to pomoc matce i bombelkowi żeby sami opuścili lokum. Po dobroci był czas żeby opuścić mieszkanie, teraz trzeba jechać z nimi do skutku. A to że bombelek ucierpi to już efekt działań matki i jej arogancj,niech idzie do rodziców, ja bym na grubo jechał, to nie problem takich aparatów wykurzyć.