Aktywne Wpisy
p0melo +19
#redpill #blackpill #zwiazki #tinder
Ograniczone polczysko, ulana grubaska z wyglądem 5.5/10 z wywalonym ego w kosmos wymaga od faceta prawa jazdy. Ty gruba kulo nie musisz martwić się kto cię do porodu zawiezie, ty powinnaś się najpierw zastanowić kto taka kulę tłuczu by chciał. Wypowiada się manierą polki, okropny skrzeczący głos, gruba kula po 30 ma wymagania. Ochydna ropuch grubaska.
Ona jest atrakcyjna? Po
Ograniczone polczysko, ulana grubaska z wyglądem 5.5/10 z wywalonym ego w kosmos wymaga od faceta prawa jazdy. Ty gruba kulo nie musisz martwić się kto cię do porodu zawiezie, ty powinnaś się najpierw zastanowić kto taka kulę tłuczu by chciał. Wypowiada się manierą polki, okropny skrzeczący głos, gruba kula po 30 ma wymagania. Ochydna ropuch grubaska.
Ona jest atrakcyjna? Po

wfyokyga +163
Giga Super MegaZord R------------r
źródło: temp_file8737590993392252290
Pobierz

- źle ustawione bloki SPD (przesunięcie o ok. 2 cm)
- zbyt długi mostek kierownicy
- zbyt szeroka kierownica
- źle ustawione siodełko, tzn. wysunięte za bardzo do przodu, zbyt wysoko i lekko krzywo względem osi roweru (pomimo, że sztyca jest D-kształtna)
Sprawdzone zostało jeszcze kilka innych rzeczy, jak np. szerokość siodełka, różne kąty pozycji itd.
Jeszcze nie wymieniłem mostka i kierownicy, ale już przy tak minimalnych zmianach widać poprawę - brak bólu karku czy kręgosłupa przy 100+ km.
Wniosek - gdyby ktoś miał problemy bólowe / mrowieniowe (xD) przy dłuższych wypadach, to warto odpalić taki bikefitting.
#rower #bikefitting
Oryginalny wpis: https://www.wykop.pl/wpis/59674095/550-065-103-550-168-ciekawa-traska-wygenerowana-pr/
@dariusz-wozniak: Moja żona narzeka na przeskakujące biodro.
Powiedziała o tym fitterowi, ten ją mierzył, robił jakieś proste testy i stwierdził jedną kość podudzia dłuższą od drugiej xD
Oczywiście na razie "na oko", trzeba to potwierdzić dokładnym badaniem ;)
Ogólnie dobry bikefitting, to jest złoto.
to mniej więcej tyle co zakres regulacji, jak do tego doszło?
@dariusz-wozniak: pytajo.
@rysio_lubicz: sam bikefitting to 790 zł (Veloart, Kraków). Do tego trzeba doliczyć sprzęt, czyli kierownica, mostek w moim przypadku.
@drtg: Też czekałem ponad miesiąc.