#pracbaza #pytanie #finanse Mirasy, trochę lipa jest, potrzebuję porady. Otóż pracuję u prywaciarza i oczywiście na konto wpływa najniższa a reszta pod stołem w kopercie. Zawsze wpłacałem całość koperty na konto we wpłatomacie i wszystko było git przez 5 lat, aż do dzisiaj, kiedy otrzymałem list od mojego banku, że muszę się zgłosić celem wyjaśnienia nieuzasadnionych wpływów na konto. Ktoś ma jakiś pomysł, jakiego sensownego uzasadnienia mogę im udzielić?
@nuthello: jak to nie zarzutka , powiedz ze prowadzisz tzw działalnosc gospodarcza nierejestrowalną jest cos takiego do polowy minimalnego wynagrodzenia
Powiem tak, że naród wspaniały, lecz władza to k...
Cool story: 1. Babka wjechała w rów. 2. Od razu samochody się zatrzymały, by jej pomóc. 3. Wszyscy żyją, więc od razu faceci zaczęli myśleć, jak wydostać samochód z rowu.
No to już oficjalnie jestem brytyjczykiem i czas może pomyśleć na zmianę nicku na marianoaanglikano xD Prawie 18 lat po tym jak moja noga postawiła nogę na płycie lotniska Londyn Luton #uk #chwalesie
Mirasy, trochę lipa jest, potrzebuję porady. Otóż pracuję u prywaciarza i oczywiście na konto wpływa najniższa a reszta pod stołem w kopercie. Zawsze wpłacałem całość koperty na konto we wpłatomacie i wszystko było git przez 5 lat, aż do dzisiaj, kiedy otrzymałem list od mojego banku, że muszę się zgłosić celem wyjaśnienia nieuzasadnionych wpływów na konto. Ktoś ma jakiś pomysł, jakiego sensownego uzasadnienia mogę im udzielić?
trzeba było kupować złote monety i trzymać w skarpecie.
@stefankot: AML mordo
@krabczy: AML i parę groszy z koperty od janusza... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@krabczy: Miras od badania takich rzeczy jest panstwo a nie podmioty gospodarcze.
Bankom dolozono obowiazkow nie placac za to. Teraz to za co kazdy podatnik placi panstwu maja robic banki.
Super
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@joolekk: jedyna opcja. ¯\_(ツ)_/¯