Aktywne Wpisy

Ryksa +95
Mężczyźni którzy nie dotykali kobiety są żałośni. Coś jest z wami nie tak i tyle. Zamiast zrozumieć o co chodzi to zostajecie incelami w internecie, skill issue xD Trzeba było słuchać i uważać jak wam dziewczyny mówiły czego potrzebują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na

jmuhha +13
Możecie mi powiedzieć skąd szary człowiek (ja) ma wziąć takie pieniądze zwykle auto na dojazdy do pracy 4-10 km? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: 1000018819
Pobierz

Mirasy, trochę lipa jest, potrzebuję porady. Otóż pracuję u prywaciarza i oczywiście na konto wpływa najniższa a reszta pod stołem w kopercie. Zawsze wpłacałem całość koperty na konto we wpłatomacie i wszystko było git przez 5 lat, aż do dzisiaj, kiedy otrzymałem list od mojego banku, że muszę się zgłosić celem wyjaśnienia nieuzasadnionych wpływów na konto. Ktoś ma jakiś pomysł, jakiego sensownego uzasadnienia mogę im udzielić?
@Shellthorn: Jakbys zamiast pierolic sie zainteresowal to bys wiedzial ze pewna ustawa weszla relatywnie niedawno.
Na pewno nie 5 lat temu.
Komentarz usunięty przez autora
@Zacollinho: Poczytaj ustawe bo mi sie nie chce :P
Ale To nie jest istotne czy to janusz wplacajacy 5k miesiecznie czy spolka wplacajaca 50k
@MostlyRenegade: Niby tak. Tylko ze bank nie robi tego bo ma taki kaprys a dlatego ze musi.
I jak bank otrzyma odpowiedz "wygrywam co miesiac w totka" to ja przesle do US. I wtedy lipa.
Na pewno do GIIF przekazywane są z automatu dane o transakcjach powyżej 15k EUR.
@MostlyRenegade: Chyba zapomniales gdzie zyjemy :P
Myslisz ze bank bralby na siebie odpowiedzialnosc? W tym
Coż, ciekawa sytuacja, zastanawia mnie jednak czy po wprowadzeniu ostatniej ustawy naszych czempionów będzie dużo ludzi tobie podobnych w najbliższym czasie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MostlyRenegade: Nie zrozumielismy sie do konca.
Jakis czas temu weszla ta ustawa. I teraz banki maja sie tym zajmowac. No i spoko (nie dla
@gorzki99: ale wiesz to na pewno, bo tak pokazuje praktyka, czy tylko sobie spekulujesz? Bo jeśli to drugie, to ja nie mam się jak do tego odnieść.
@MostlyRenegade: Ja akurat nie zarabiam pod stolem. Moj pracodawca to nie janusz i wsio jes ok.
Wiec nie do konca moge powiedziec ze taka jest praktyka.
Natomiast "troche" juz w tym kraju zyje i wiem jak o siebie zadbac. Za cholere bedac bankiem nie bralbym na siebie
@MostlyRenegade: spekulowac to moge akcjami. Zakladam ze kazdy ma conajmniej minimalny instynkt samozachowawczy. I nikt nie dziala na swoja szkode. A przynajmniej ja nie dzialam.