Wpis z mikrobloga

Wiadomo, że zdrowiej wącha się spaliny jadąc za samochodami bezpośrednio niż ryzykować gra niebezpieczny manewr zjazdu na CPR. Pomijając to że zanim znaleźli się w tej sytuacji pewnie mieli milion możliwości zjazdu.

Gratis ciołki nawet po drodze nie potrafią jechać zgodnie z przepisami tj. gęsiego.
  • Odpowiedz
@sargento: Nie rób z rowerzystów kalek niemogących pokonać krawężnika. XDDDD Z jednej strony jazda po zapadniętych studzienkach, dziurawych poboczach i drogach gruntowych (w przypadku graveli) nie przeszkadza, a z drugiej krawężnik stanowi wielką przeszkodę. XDDDDDD
  • Odpowiedz
  • 0
@cyberchosnek spadła poniżej poziomu dna, bo brakuje ci argumentów?

No tak, komentarze o kryształowej nocy, wyjebywaniu rowerów, teksty o obcisłych gatkach i ogolonych nogach to bardzo wysoki poziom. Być może, ale u Was ( ͡° ʖ̯ ͡°)

różnica jest taka, że ja napisałem swój komentarz na podstawie danych jakie udało się zebrać z tego wątku
  • Odpowiedz
Jeśli znak jest tylko po jednej stronie DDR to znaczy, że DDR wiedzie tylko w jednym kierunku i jeśli jedziesz w drugim to nie ma obowiązku korzystania z ddr. Jak na obrazku

@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: nie, że nie ma obowiązku ale to jest wtedy jednokierunkowa DDR i tak jak po jednokierunkowej ulicy nie jeździ się pod prąd tak i po DDR tego się nie robi ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@guru8:

u Was

U kogo?

Ktoś mówił, że jest fajna droga, na tyle na ile jeździłem to nigdy nie miałem problemu, żeby rozpoznać ddr. Najwyraźniej niektórzy nie grzeszą bystrością ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@2-aminopirydyna: o proszę i dwa najbardziej plusowane komentarze bydła rowerowego, prawdziwa plaga. Wywalić tę chołotę całkowicie z dróg, skoro nie wiedzą kiedy nie mogą korzystać to niech nie korzystają wcale
  • Odpowiedz
tam wjechać przez podwójną ciągłą i 20. centymetrowy krawężnik? To nie twoje paseratti którym się wpierdzielasz na chodnik by zaparkować.

@sargento: po prawej nie widzę więc zgodnie z prawem nie ma obowiązku na ddr :)
  • Odpowiedz
Nie będę cię uczył przepisów tylko policjant jeśli będziesz je łamał. Jeśli CPR jest wyznaczony wyznaczona dla kierunku w którym rowerzyści się poruszają lub zamierzają skręcić, rowerzysta ma obowiązek korzystania z takiego CPR'a

@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: 1)Ale skąd ty wiesz w którą stronę oni zamierzają skręcić?
2) No i na zdjęciu widać ze coś co przypomina ddr jest wyznaczone dla kierunku przeciwnego niż oni jadą
3) Co to jest CPR bo kodeks nie
  • Odpowiedz
ścieżkami rowerowymi to tylko dziadki jeżdzą

@PIAN--A_A--KTYWNA: Na ścieżkach jest zakaz wyprzedzania. Jak jedziesz z dzieckiem które nie ma 10 lat to nie wolno ci jechać po ścieżce. Śmiesznych przepisów jest dużo więcej.Np na ścieżkach jest dużo wypadków, bo nie wiadomo kto ma pierwszeństwo
  • Odpowiedz
U kogo?

Ktoś mówił, że jest fajna droga, na tyle na ile jeździłem to nigdy nie miałem problemu, żeby rozpoznać ddr. Najwyraźniej niektórzy nie grzeszą bystrością ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@cyberchosnek: Wczoraj skręciłem w prawo i zauważyłem, że na drodze w którą skręciłem jest ddr .Co miałem robić, wrzucić wsteczny do skrzyżowania aby na nią wjechać?
  • Odpowiedz
Tak, tam po lewo wyasfaltowane to ddr, ale jak założysz obcisłe lumpy to już nie musisz z niej korzystać #

@2-aminopirydyna: Przecież to są kolarze.Maja kaski i kolorowe koszulki.Rekreacyjni rowerzysci nie maja takiej wprawy to jeżdżą po chodnikach.A ścieżki to są to się urywają i kto by się tym przejmował.Dopóki ścieżki nie będą połączone w spójny system to każdy będzie jeździł jak chce
  • Odpowiedz