Wpis z mikrobloga

@DooBeeDooBee: Ja też staram się nosić ze sobą własne torby, ale nie przyszło mi do głowy, by nie używać koszyka... Dopiero po skanowaniu produktów wyjmuję reklamówkę z kieszeni i pakuję.

Pewnie chodziło typowi o to, że jak nosisz w torbie to trudniej namierzyć moment ewentualnej kradzieży, ale głupio, że nie powiedział tego wprost, bo przecież każda uczciwa osoba by to zrozumiała i po dobroci się zastosowała + darcie ryja w
  • Odpowiedz
@nobrain: w momencie ujecia przez ochroniarza jak zadzwoni na policje i przedstawi im sytuacje i zawsze pokazuje monitoring, to juz wtedy jesli policjanci tez widza, ze cos jest nie tak to wlasnie uzasadnione podejrzenie. Czlowieku mowie Ci, ze znam to bo sam to kiedys dawno temu robilem codziennie, a Ty nadal swoje. Jak zlecasz komus spawanie to pewnie tez zawsze zrobilbys lepiej xD jak ja nienawidze takich przemadrzalych ludzi, ktorzy
  • Odpowiedz
@hipokryzjawkutos: bzdura, dopóki nie przekroczysz linii kas to nie mają prawa Cię zatrzymać, mój facet pracował na kamerach, póki ludzie wsadzali sobie to gdzieś przed kasami to nie mógł zadzwonić na alarm, dopiero przy przekraczaniu kasy, bywało, że złodzieje zmieniali zdanie
  • Odpowiedz
Mnie nigdy nie przyszło do głowy żeby pakować od razu rzeczy do torby.

@zjadlbymbanana: Mi też, ale kiedyś spotkałem kumpla w sklepie i on wszystko ładował do plecaka. Więc pomyślałem, o tak też można i też zacząłem chować rzeczy do plecaka. Oczywiście, jeżeli nie mam tak zakupów z innych sklepów. No i robię tak od paru lat i lidl i biedronka, nikt nigdy mi uwagi nie zwrócił.
  • Odpowiedz
@Pablo9940: nie wiem jak ty trafiles z tymi spawaczami, ale trafiles ;-) nie poprawiam ich bo nie umiem spawac. monitoring sklepu to uzasadnione podejrzenie do zatrzymania i przeszukania. tutaj sie zgadzamy. nie zgadzamy sie przy slowie prewencja bo ta w polsce nie istnieje.
  • Odpowiedz
@shitty_support: Jeden problem - pracownik go nie poprosił o nie używanie torby a powiedział że mu z tym niewygodnie skanować. Nie umiał jasno zakomunikować i się zesrał o to.
  • Odpowiedz
@kotbehemoth: Cringe to dotykanie czegoś co dotykało wcześniej setki osób wśród których napewno były osoby które drapały się po dupie gołą ręką zanim wzięły koszyk do reki XD Zawsze biorę albo w swoją torbę albo w karton po jakichś produktach i tak tez zawożę do domu. Za granica nikt nie ma z tym problemu ale w Polsce każdy jest podejrzany wiec rączki na widoku. Nie jest to cringe gdy jesteś
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Axoi ale to niczego nie zmienia - bo jedno z nich nie było wystarczająco dosadne, ale drugie nie skomunikowało się wcale, że zrobi na odwrót i obaj się dziwią, skąd nieporozumienie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kotbehemoth: jak w pandemii połapałem się, że te koszyki absolutnie nigdy nie są myte - zacząłem chodzić z własną torba. Nikt nigdy mi nie zwrócił uwagi.
  • Odpowiedz