Wpis z mikrobloga

@DooBeeDooBee: Daj żyć sprzedawcom, pakuj te zakupy w koszyk i nie stresuj ich że coś wynosisz bez płacenia. Bądźmy dla siebie ludźmi a nie ciągle robienie na przekór wszystkim, bo przecież to nie jest zabronione.
  • Odpowiedz
@Ledlea: Jest to kwestia empatii, kultury, dobrego wychowania. Napisałaś na początku, że nie jest to kwestia kultury, a na końcu, że nie interesuje Cię wygoda innych ludzi. Jeśli mój mały gest może komuś polepszyć życie, pracę to go wykonam, Ty jesteś człowiekiem, który myśli o własnej wygodzie ponad wszystko bo Ci wolno i tyle. Mnie interesuje to co czują inni ludzie i czy mogę sprawić małym gestem, że ich praca
  • Odpowiedz
@Pablo9940: człowieku ale to działa też w drugą stronę - kwestią kultury, empatii, dobrego wychowania powinna być dla pracownika wygoda klienta, nie będziemy tutaj licytować się która wygoda jest ważniejsza, bo dla każdego z nas jest nasza własna

co do argumentu o podatkach to jest idealny, wyboru nie mam gdzie robić zakupy bo wszyscy kierujemy się ceną, promocjami oraz dostępem do towaru, a jak wiadomo to w sieciówkach te rzeczy są
  • Odpowiedz
@NexciaK: Jestem bardzo zadowolony ze swojej pracy i uważam, że łapanie złodziei i tałatajstwa to bardzo ważna rzecz w społeczeństwie. Napisanie takiej rzeczy jak napisałeś jest niekulturalne. Na takich ludzi jak Ty jest prosta zasada, dzwoni się od razu na Policję i tyle. Pokazuje się nagranie dla Policji gdzie tam się wydaje "że ukradles, schowałes" oni oceniają, jeśli maja podejrzenie to proszą Cie o wydanie przedmiotów, jeśli nie wydajesz to
  • Odpowiedz
kwestią kultury, empatii, dobrego wychowania powinna być dla pracownika wygoda klienta, nie będziemy tutaj licytować się która wygoda jest ważniejsza, bo dla każdego z nas jest nasza własna

@Ledlea: To nawet nie chodzi o wygodę, ale o to, że te sklepy samoobsługowe funkcjonują, bo większość ludzi w tych sklepach zachowuje się tak, żeby właściciel w ogóle mógł prowadzić ten model handlu.
  • Odpowiedz
@Ledlea: Oczywiście, że masz rację dlatego sprzedawca, czy ochroniarz powinni odnosić się do Ciebie z szacunkiem, pomagać Ci w wyborze produktów, pomagać Ci w każdym aspekcie z kulturą, a Ty powinnaś wykazać się kulturą wobec nich i ułatwiać im prace małymi gestami. Proste.

To co napisałaś o argumencie o podatkach jest bez sensu. Nie pasuje Ci jak działąją wielkie korporacje, więć wyżywasz się na Panu Gieniu, który ledwo się utrzymuje
  • Odpowiedz
@nobrain: "Kradzież jest jednym z głównych przestępstw gdzie dokonuje się przeszukania w celu odnalezienia rzeczy pochodzących z przestępstwa." Cytat z forum prawnego opis odnośnika Znam ludzi, którzy robią to codziennie bo pracują jako policjanci, więc naprawdę nie błaźnij się. Prewencyjne sprawdzenie, czy kontrolę osobistą lub przeszukanie można podpiąć pod wiele rzeczy wskazanych w ustawach, wystarczy, że dobrze to uargumentują w notatce jeśli będą musieli.
  • Odpowiedz
@asap_srasap: Idź ukradnij coś w sklepie najlepiej powyżej 500 zł, zebyś miał większą nauczkę i wtedy sam się przekonasz, tylko pamiętaj, powiedz policjantom, że nie masz zamiaru tych przedmiotów wyjąć :) sam wtedy sprawdzisz kto miał rację i dyskusja będzie zbędna.
  • Odpowiedz
@NexciaK: Ochroniarze najczęśćiej pracują w kilku jeden jest na kamerach, a drugi przy przekroczeniu bramek i dają sobie info lub ochroniarz widział coś na kamerach i idzie pod bramki. Nigdy nie słyszałem, żeby ochroniarz łapał ludzi losowo.
  • Odpowiedz
@DooBeeDooBee: Dla mnie używanie własnej torby w sklepie jest kiepskim pomysłem. Jaką pewność ma sprzedawca,że nie schowałeś czegoś w jakiejś kieszeni czy ukrytym schowku? Przy koszyku czy wózku sklepowym łatwo widać, że jest pusty. Do własnej torby powinno się pakować dopiero po zakupach.
  • Odpowiedz
@DooBeeDooBee: Ale aldi czy lidl ma ochronę i bramki przy wyjściu.
W żabce raz na moich oczach przyszedł gosc zapakował cały plecak słodyczy w ciągu 20sekund i wyszedł i nikt go nie zauważył oprócz mnie a było 6 osób w sklepie i 2 pracowników.
Powiedziałem ,,ze gosc ich właśnie okradł” to jak sprzedawca wyskoczył ze sklepu długa za nim, to wrócił z plecakiem towaru, ale bez złodziejaszka.
  • Odpowiedz
@DooBeeDooBee: W Niemczech jak leży torba w wózku sklepowym często kasjerka prosi aby ja podnieść, czy czegoś nie wynosisz z sklepu wiec nie mów jak to tylko w Polsce źle a w Niemczech tak pięknie
  • Odpowiedz
no tak bo w koszyku nie jesteś w stanie ocenić czy masz za dużo rzeczy. Wiadomo że koszyk lżejszy bo ma dziurki

@DrMiranda: co? Nie pamiętam kiedy ostatni raz widziałem w markecie taki koszyk do noszenia w ręce O_o. Mam na oko szacować co ile waży?
  • Odpowiedz
@Pablo9940 XDDDDD tyle mam ci do powiedzenia, panie wanna be stróżu prawa. Nie każdy jest złodziejem i nikt z nas się nie da tak traktować, bo jakiś niedorozwój nie zrobił kariery i jest cieciem. Aha... też na mniejsze zakupy biorę własną torbę i do niej wkładam zakupy i mam w dupie, co jaśnie pan cieć o tym myśli. Płacę za nie i mam głęboko czy jakiś ochroniarz weźmie mnie za złodzieja,
  • Odpowiedz