Wpis z mikrobloga

@Ledlea: rob jak uwazasz to tylko zalezy od kultury osobistej, nie chcesz innym ulatwiac pracy bo liczy sie dla Ciebie tylko Twoja wygoda, Twoja sprawa. Nie mam zamiaru dyskutowac na taki temat bo kazdy ma inne poczucie moralności, empatii, kultury.
  • Odpowiedz
@Anthermil: tak trudno powiedzieć o co chodzi? Przecież ten sprzedawca zamiast powiedzieć "sorry, mamy w regulaminie, że trzeba używać koszyka" pieprzył coś o tym, że mu niewygodnie tak skanować. No to OP by nie być uciążliwym poszedł do kasy samoobsługowej. Nie zrobił nic wbrew temu o co prosił go sprzedawca.
Tak ciężko jest mówić wprost i trzeba kazać wszystkim się domyślać?
  • Odpowiedz
@AugustinTarrou Czemu odrzuciło płatność? Dlaczego nie miał jak zapłacić?

Przecież otwarcie butelki nie powoduje możliwości skasowania towaru

Jeśli skaner nie sczytuje kodu to kasjer przepisuje ten kod pod spodem. Jeśli kod jest zatarty, zamazany to idzie po drugi taki sam produkt i odbija kod. To może się zdarzyć nawet jak nie otworzysz tej butelki
  • Odpowiedz
@DooBeeDooBee: Wykopki klasycznie się przysrają o wszystko XD w każdym cywilizowanym kraju, pakowanie zakupów do własnej torby to norma, ale widać na Polskę to za szybko XD
  • Odpowiedz
Czemu odrzuciło płatność? Dlaczego nie miał jak zapłacić?

@nosacz_ninja: Nie wiem, możliwe, że problemy z bankiem. W każdym razie jakaś dziewczyna za nim zapłaciła mu za tę wodę. Chciałem po prostu pokazać, że takie rzeczy jak samoobsługowe sklepy działają, bo większość ludzi zachowuje się tak, żeby właściciel rzeczywiście mógł wpuścić kilka, kilkanaście osób do środka i bez problemu przeprowadzić ten typ handlu.
  • Odpowiedz
@Pablo9940: ale to nie jest żadna kwestia kultury osobistej, ja nikomu krzywdy nie robię i nie robię nic nielegalnego, to że ty masz własne widzi mi się to nie jest moja sprawa, róbcie naciski na zarządy i właścicieli i działajcie razem przeciwko rządowi, nas jako klientów nie powinna interesować tego typu wasza wygoda, tak jak waszych właścicieli nie interesuje odprowadzanie prawdziwych podatków w Polsce
  • Odpowiedz