Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 92
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sowiet_Kusy: A CO MNIE OBCHODZI Z JAKIEGO POWODU ONI TO ROBIĄ. może diabeł im szepcze w nocy do ucha i co, mój to problem? nie.

teraz jasne?

ponownie - chcesz to im pomagaj. nie oczekuj empatii od tych którzy doświadczyli sąsiedztwa patusów bo jej po prostu nie dostaniesz
  • Odpowiedz
@soundboy

najważniejsza informacja, że wrócili z emigracji i kupili mieszkanie za gotówkę xD

I z takim riserczem, że z "patusami", sąsiadami XDD Pewnie za połowę ceny ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Mac02: To ja teraz opowiem co mi się przytrafiło: wrcam sobie z pracbazy do domu, i zaczepił mnie gosciu pod bramą czy mogłbym karetkę wezwać bo mu matka umarła... no mowie spoko ale noze wejdzmy sprawdzmy ( okolica nieciekawa a gosciu widać że już po którejś flaszcze...) no to wbijamy na górę (melina ostro i patola) w jednym pokoju dalej trwa impreza kilku zawodników... Wbijam z gosciem do drugiego pokoju
  • Odpowiedz
@lab_rat: Całkowicie się z tobą zgadzam. Mam sąsiadów patusów i jednemu z nich moja sąsiadka uratowała życie. Nie nam oceniać czy ktoś zasługuje na to by żyć. Chociaż spróbujmy być ludzcy. Nie bez powodu nieudzielenie komuś pomocy jest sprzeczne z prawem.
  • Odpowiedz
@lab_rat To kwestia wychowania i wartości wpojonych przez rodziców. Pomagać mamy tylko tym fajnym, pachnącym, alkusy bee.. Potknięcia życiowe? Fuj, sami sobie zasłużyli! Powinni się ogarnąć i iść do pracy, ale najpierw pobiegać xD Pamiętaj, że tu w większości jednak dzieci są, które jeszcze przed życia padołem. Narracja zmieni się niejednemu, niejeden sam też będzie kiedyś leżał pod koszem. Cóż, is how is.
  • Odpowiedz
@kurczakos1: I tak, i nie. Możesz pomóc tylko tym, którzy chcą pomocy i im samym bardzo zależy, aby wyjść z obecnego stanu. Poza tym pomoc to nie jest kwestia jednorazowego zrobienia im zakupów i walnięcia przemowy motywacyjnej, ale mozolnej, rozciągniętej na wiele lat pracy. Dlatego pomaganiem powinno zajmować się państwo, a nie jednostki (ewentualnie prywatne organizacje).
  • Odpowiedz
@lab_rat właśnie ciekawe gdzie ty mieszkasz xd bo jak w domu na wsi to xd
Ja mieszkam w wyremontowanej kamienicy a obok jest stara do remontu to często mnie zaczepiają patusy jeden w niedzielę o 12 prosił mnie o 5zl i jak odmówiłem to napluł na mnie -.- jestem pewien gdyby wiedział że jest bezkarny albo bardziej naćpany napity to kosa pod żebra żaden problem dla niego. Na pewno leciałbym z
  • Odpowiedz
Wykop to jednak jest siedlisko zwierząt. A żeby do części z was nikt nie zadzwonił na pogotowie jak będziecie leżeć po ataku gdzieś na ulicy, bo wszyscy przechodzący obok pomyślą, że "pewnie pijaczyna". Ha tfu

A dla typa, który wysłał z anonima historię liczę na wysoki wymiar kary
  • Odpowiedz
@lab_rat tamten wpis to bajt. Już widzę że ktoś sprawdza monitoring XDDD może jakby Op babe zamordował to bagiety by sprawdziły monitoring. Ale tak? Niemożliwe. Poza tym w mieście to by musieli cały blok zamknąć xD bo najczęściej taki żul potrafi przeleżeć parę godzin zanim ktoś się nim zainteresuje.
  • Odpowiedz