Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 92
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lab_rat: Jak widzisz patusów n--------h kilka razy w tygodniu, albo codziennie, to taki widok już nie robi na tobie wrażenia, to już norma. Nie będziesz dzwonić za każdym razem, kiedy leży, bo raz, że nikt z tym nic nie zrobi, dwa, że te zwierzęta będą miały do ciebie pretensje. Takie są konsekwencje prowadzenia takiego trybu życia. Albo mówimy o państwie opiekuńczym, gdzie na wezwania się reaguje, albo państwo ma to
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Dakkar: bo menele nie chcą pomocy, oni są nauczeni tego, że ile byś nie dał, to wszystko jest na przepicie. Ubrań może nie być. Mieszkania może nie być. Gotówki może nie być. Jedzenia może nie być. Byle było na wódę i reszta w------e. Jakiekolwiek próby zmiany myślenia i postępowania go darcie ryja, agresja, awantury. Takie jednostki to powinny jeszcze wpadać na pomysł robienia samogonu na ôtwartym ogniu ze starego piecyka
  • Odpowiedz
@Vitkacy: Nie wiem dlaczego do mnie to piszesz, ja tylko napisałem, ze zwykle zadzwonienie po pogotowie jest uznanie ze udzielenie pierwszej pomocy przez co nie będziesz ciągnięty do odpowiedzialności karnej za brak udzielenia pierwszej pomocy.
  • Odpowiedz
Mirek nawet nie próbuje się tłumaczyć, że myślał że sąsiadka śpi, bo często widywał ją pijaną. Nie nie

@lab_rat: I po co kłamiesz? Przecież wyraźnie napisał, że to codzienny widok.

Ha tfu na takich obrońców moralności jak Ty.
  • Odpowiedz
Choćby i zarzygany człowiek leżał na ulicy bez ruchu, to trzeba przynajmniej podejść i sprawdzić co z nim.

@ciemnienie: Nie trzeba. Jak na co dzień widzisz pijaka leżącego na chodniku albo w rowie, to nie będziesz za każdym razem sprawdzał czy wszystko z nim w porządku.
To znaczy możesz, ale nie możesz oczekiwać, że inni będą to robić.
  • Odpowiedz
@lab_rat: Dostałeś takiego bólu dupska o to „mieszkanie ZA GOTÓWKĘ”, że gdzieś ci uciekł sens wypowiedzi. Potknięcie się też sam sobie dorobiłeś, bo w oryginalnym wpisie OP pisze tylko o tym że zauważył jak leży. To że sąsiadka była patuską i że w jej przypadku to był codzienny widok będzie właśnie istotną okolicznością łagodzącą. Nie będzie przecież codziennie dzwonił po karetkę. Pytanie też ile w tym koloryzowania OPa, ale jeśli
  • Odpowiedz