Aktywne Wpisy
papanostulos +204
#pytanie #zwiazki
Witam wszystkich. Mam pytanie do użytkowników. Fanie jakby jakaś różowa sie takze wypowiedziała.
Pare mies. temu urodziło mi sie dziecko. Mam sliczną różową, obdarzoną przez nature duzymi, naturalnymi piersiami, bardzo ją kocham. Jednak od paru miesiecy kiedy jej duże piersi stały sie jeszcze wieksze po porodzie, w mojej głowie pojawiła sie nieodparta chęć zeby...ja wydoić, tak jak kiedyś doiło sie krowy.
Marzy mi sie że moja żona kleczy na czworaka
Witam wszystkich. Mam pytanie do użytkowników. Fanie jakby jakaś różowa sie takze wypowiedziała.
Pare mies. temu urodziło mi sie dziecko. Mam sliczną różową, obdarzoną przez nature duzymi, naturalnymi piersiami, bardzo ją kocham. Jednak od paru miesiecy kiedy jej duże piersi stały sie jeszcze wieksze po porodzie, w mojej głowie pojawiła sie nieodparta chęć zeby...ja wydoić, tak jak kiedyś doiło sie krowy.
Marzy mi sie że moja żona kleczy na czworaka
Sla_Voy +70
Wrzucam ku pamięci, bo zniknęło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#heheszki #redukcja #eksperyment #dieta #chudnijzwykopem #mikrokoksy
#heheszki #redukcja #eksperyment #dieta #chudnijzwykopem #mikrokoksy
@affairz: a ja wrócę do tego, jak kiedyś świat poradził sobie z wysoką inflacją. 10% to może być niedługo pikuś. Po prostu inflacja zostanie zbita za wszelką cenę.
@PanBulibu: to są jakieś twoje fantazje, nikt ciebie personalnie nie atakuje ani nie śmieje się tutaj z
@wuwuzela1: Te wakacje i cała ta "pomoc" spowodują pogorszenie - a nie polepszenie sytuacji. Poza tym, jeśli miałaby być udzielana jakakolwiek pomoc kredytobiorcom to moim zdaniem tylko tym, którzy brali kredyty z głową a nie pod ten przysłowiowy "korek" i teraz
@SzitpostForReal: brakuje mi na tym wykresie inflacji
@PanBulibu: #!$%@?ęcie będzie jak w 1929, czyli deflacyjne. Co ma się niby stać
@PanBulibu: co.jpg
Każdy kto nie skłamał we wniosku i otrzymał kredyt jest w takiej sytuacji prawnej - kwalifikował się, spełniał wymogi rekomendacji, sracji i tak dalej to nie widzę powodu by wyszczególnić grupę "głupich, co mają cierpieć" bo kogoś boli że mu "rozsądny"
- dlaczego w momencie brania kredytu nie zastanowił się czy da radę płacić startową ratę x1.5, x2, x3?
- dlaczego nie nadpłacał kredytu przy historycznie niskich
@Lonesome_road: Ponieważ edukacja ekonomiczna w Polsce leży i kwiczy.
Większość umie pieniądze co najwyżej wydać, niewielka mniejszość policzy procent składany, elita coś tam czai co
@trq: Tak, te 2,5 miliona gopodarstw z kredytami to wszystko programiści 15k z zakupioną na kredyt kawalerką xDDD
jeśli ktoś brał kredyt kiedykolwiek przed covidem i teraz płacze, że miniratka robi się za wysoka
Co śmieszniejsze - sam jestem kredyciarzem, tylko ja zastosowałem się do scenariusza powyżej i jak dla mnie to wibor może być i po 20% ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poza tym:
przedsiębiorcy, lekarze, nauczyciele, kontrolerzy lotów i następni za jakiś czas. Łatwo sobie znaleźć wroga, zamiast dostrzec sedno problemu głębiej.
W ogóle, o ile mieszkania potanieją, to i tak wjadą w to firmy z kapitałem, a nie szaraki z uzbieranymi 100k na koncie. Kredytu się nie będzie płacało brać lub w ogóle będzie ciężko o zdolność kredytową. Albo ktoś wyskoczy z gotówką, albo będzie
#!$%@? jakie to społeczeństwo jest głupie. Fajnie się bawisz grając w gry hazardowe NBP?
Po pierwsze primo: teraz jest już po plackach, to trzeba było robić w zeszłym roku.
Po drugie primo: całą procedurę przeszedłem we wrześniu w PKO i żadnych takich cudów nie było oprócz jakichś groszowych opłat za aneks do umowy.