Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1312
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 132
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Korwin to typowy populista, który przedstawia proste rozwiązania trudnych problemów i nie gryzie się w język. Będąc gówniarzem, łatwo się na to złapać. Ale później przychodzi pierwsza praca, dorosłe życie i niestety, jeśli ktoś nadal wierzy w tego korwinowe brednie, to mentalnie jest nastolatkiem i żyje w świecie fantazji.
  • Odpowiedz
imho wejdą - zawsze będą szury

@MglawicaKraba: oczywiscie ze wejda. a najliczniejsi wyborcy to raczej anty magdalenka/okragly stol.

a to pisanie np o "antyszczepach" to juz czysty przekaz z teczoweg discorda. bo gdzie "antyszczepy", a gdzie nieprzyjmowanie nieobowiazkowej szczepionki. gdyby szczepionka byla obowiazkowa, a konfa byla dalej przeciwko to co innego... ale to juz detale ktore celowo tacy "prawdziwi wolnosciowcy rozczarowani korwinem" pomijaja ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@MglawicaKraba:

w jakiś sposób, ten dziad, mimo wszystko, przyczynił się do rozpowszechniana ideałów liberalnych.

Libertarianizm, w czystej (nie prawackej) postaci to zbiór ideałów, którymi, moim zdaniem, warto się kierować.

Niestety w Polsce nie istnieje żadna znacząca partia, która podważałaby za myślą libertariańską.
  • Odpowiedz
@MglawicaKraba: Mnie już w-------o jak widziałem ile pieprzyli na temat antyszczepionkowe i o aborcji wtedy mi się palila czerwona lampka nawet już wcześniej jak wybrali bosaka na kandydata na prezydenta
  • Odpowiedz
100% zorganizowanej neuropy absolutnie przypadkowo postuje w 100% negatywnie o jednym kole poselskim

@Shagot: No ciekawe dlaczego. Może dlatego, że na wykopie bardzo długo trwał kult Konfederacji, wykopywano ich każdą wypowiedź i robiono z nich geniuszy? Przecież swojego czasu Bosaka nawet z Jordanem Petersonem porównywano XD.
  • Odpowiedz
@MglawicaKraba:

Nie, nie mam tego na myśli. Ja, lata temu, dzięki Krulowi Wykopków poznałem podstawy myśli libertariańskiej. Długo mi nie zajęło dojście do wniosku, że Korwin jest klaunem, bo widziałem mnóstwo sprzeczności między libertarianizmem a konserwatyzmem.

Co do sukcesu Bosaka i jemu podobnych to masz rację, w dużej mierze zawdzięczamy to Korwinowi. Gdyby nie jego partia to Konfederacja nie miałaby takiej reprezentacji w sejmie jaką ma. Być może nawet nie
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@tylkostrimi: tak jak pisałem do kogoś innego - Korwin ma charyzmę, cięty język i talent do (pustych, ale jednak) bon motów. Nie od kozery, jak ktoś inny napisał, w pewnym momencie libertarianizm stał się w PL synonimem "korwinizmu". A mnóstwo libertarian "medialnie" przegrało z wyszczekanym Krulem. No więc fajnie, że rozpowszechnił i równocześnie osmieszył.

I śmiem twierdzić, ze i bez Krula nie tylko trafiłbyś na te ideę, ale nie był
  • Odpowiedz
@MglawicaKraba: ale wam te rubelki sypia za codzienne, nieustanne szkalowanie konfy xDDDD Ja wiem, ze jestescie na poziomie intelektualnym ameby, ale serio myslicie, ze mozecie zmienic zdanie ludzi 30+ postujac wysrywy na stronie ze smiesznymi obrazkami xDDDD Nie wiem kto jest glupszy, wy, czy Ci ktorzy wam za to placa xDDD

Nie odpisuj nawet, bo i tak nie bede z zawodowym trollem rozmawiac - chcialem Cie tylko wysmiac :*
  • Odpowiedz