Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1312
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 132
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@MglawicaKraba: każdy z nas miał okres fascynacji Korwinem i jego mega prostymi rozwiązaniami na wszystko. Nie jest to jakaś ujma czy powód do wstydu. Problemem natomiast jest to, że na Korwinie rozwój swoich wolnościowych poglądów większość ludzi kończy. Ja jestem Panu Januszowi bardzo wdzięczny za jego ekscentryzm i bezpośredni przekaz, bo dzięki niemu zainteresowałem się poglądami de Toqueville'a, Bastiata, potem trafiłem na polskich konserwatywnych liberałów - szczególnie na Adama Haydela,
  • Odpowiedz
To się różnisz tym co przeciętny katolik chodzący co niedzielę do kościoła, od człowieka ktory z powołania wstąpił na uniwersytet teologiczny...
Jesteś takim studentem korwinistycznym, takim uczonym sekty. Nie czyni cię to mniej kucowatym, tylko bardziej.

@wPrawo już sam twój nick jeść iście kucowski.
  • Odpowiedz
Najczęściej jak zapytasz takiego jednego z drugim od opowieści "nie jestem kucem"" na co głosuje, to ci powie że no w sumie to na Korwina. Ewentualnie na UPR, czy inny korwinowski odłam.
Niedawno był taki koleś który pisał "Jestem centrystą i głosuję na Konfederację" xD
  • Odpowiedz
"Nie jestem kucem, ale zagłosuję na Konfederację/KORWiN/Stanisława Żółtka/UPR/Dobromira Sośnierza".

Tak to wygląda.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@M_xxx: to powiedz mi w takim razie, które poglądy są słuszne, które teorie prawdziwe, którzy naukowcy nieomylni i których polityków popierasz?

Wg Twojego poglądu jestem kucem, niech Ci będzie. Nie głosuje natomiast na konfederację ani żaden odłam partii Korwina. Nie dzierżę też tych samych poglądów społecznych. Jestem paleoliberatarianinem, w kwestiach poglądowych zbliżam się bardziej ku konserwatyzmowi (sam jestem przeciwny aborcji, ale nikomu jej nie zabraniam; jestem zwolennikiem likwidacji państwowej instytucji
  • Odpowiedz
to powiedz mi w takim razie, które poglądy są słuszne, które teorie prawdziwe, którzy naukowcy nieomylni i których polityków popierasz?

@wPrawo: Jeszcze się nie kapnąłeś że jestem lewakiem?
To za trudne?
Hmm. To ci powiem.
To lewica
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam:

Ale trzeba przyznać, że Korwin coraz bardziej p------i z wiekiem. Odpaliłem sobie kiedyś jego wywiad jakoś z początku lat '00 [...] 95 % wypowiedzi to sprawy ekonomiczne.

Przekonanie, że Korwin/Konfa w sprawach gospodarczych mówi z sensem to również kucyzm. Nie chodzi nawet o to, że liberalizm gospodarczy jest fajny/niefajny - ekonomia to nauka społeczna i znajdą się wśród ekonomistów i fani twardego neoliberalizmu, i keynesiści, i tacy w spektrum
  • Odpowiedz
Mityczna magdalenka. xD

@TheJaster: TW oscar i TW balbina to pewnie bajki dla starych korwinistow co? ( ͡º ͜ʖ͡º) Lustracja? A na co to komu potrzebne ( ͡º ͜ʖ͡º) A trybunał dla ziobry to zwykły wypadek demokratyczny.

Nawet jak zalozymy ze wszystko wyzej to teorie spiskowe, to przyszlosci polin absolutnie nie zaszkodzi odsuniecie od wladzy ryjow ktore pily wodke z
  • Odpowiedz
kłamiesz. zmyśliłeś wino, zmyśliłeś "przyjaźnie" cokolwiek to słowo znaczy.

@Shagot: xD

Jakby ktoś nie wiedział bo dał się zrobić w kuca wierząc że Korwin jest jedynym antysystemowcem walczącym z "bandą czwogra" której rzekomo nienawidzi...
Korwin przyjaźni się z Bronisławem Komorowskim (PO, i były prezydent jakby kto nie wiedział) z Ryszardem Czarneckim (PiS), Tadeuszem
  • Odpowiedz
Korwin jest jedynym

@M_xxx: nie jest. w sklad konfederacji wchodza rozne srodowiska ¯\_(ツ)_/¯ a ostanio doszlo nawet nowe. ciagle w skladzie konfederacji.

na króla Polski.

@M_xxx: tez bym chcial. jak korwin sam bardzo czesto wspomina obalenie złego krola to jest moment. obalenie komuszego układu demokratycznego dogadanego miedzy soba jest prawie niemozliwe.
  • Odpowiedz
nie jest. w sklad konfederacji wchodza rozne srodowiska ¯_(ツ)_/¯ a ostanio doszlo nawet nowe

@Shagot: Nie doszły, tylko Konfa się podzieliła, bo trzech posłów Konfy chciało się odciąć od Korwina, żeby nie musieć się tłumaczyć z jego idiotycznych wypowiedzi.

Tak czy siak, wydaje ci się że Konfederacja (ugrupowanie krula) jest jedyną "antysystemową siłą".
A prawda jest taka że są co najwyżej jedynie anty-naukową siłą. Dzielnie walcząc z systemem oświaty, teorią
  • Odpowiedz