Aktywne Wpisy
Sh3rI0ck +2
Jaka polecacie maszynkę do golenia z wymiennymi końcówkami, do twarzy i miejsc intymnych (będą dwie (co by ograniczyć głupie wpisy)). Ostatnio kupiłem Shav i największe gowno jakiego używałem. Znacie coś co kroi na zero bez podrażnień?
#kosmetyki #niebieskiepaski #medycyna
#kosmetyki #niebieskiepaski #medycyna
grzypAtomowy +477
Rodzinka z kijanki powinna stać się polskim floydem. Mamy trupa i zamieszych w to policjantów. Jeśli ktoś ma trochę zmysłu politycznego dzisiaj pod prokuratura powinien być pierwszy protest. Masowe protesty antyrządowe w czasie kampanii.. ale się rozmarzylem #a1 #piotrkowtrybunalski #wypadek
Czy kursy walut poszybują w górę? Tak, poszybują.
Czy paliwo zdrożeje? Tak, zdrożeje.
Czy inflacja wywali w górę? Owszem, może dojść nawet do stagflacji.
Czy czekają nas chude lata? Tak.
I nie, póki co nie jest to bezpośrednia wina Kaczyńskiego czy Glapińskiego. Nie ma też co szukać winy w uchodźcach. To jest wina tylko i wyłącznie Putina i wojny, którą ten zbrodniarz nam urządził. Tak, nam też. Przykro mi, dobre czasy się skończyły, przynajmniej na jakiś czas.
Najgorsze, że nie ma na to prostego i szybkiego rozwiązania. Po prostu dostaniemy po dupie rykoszetem i nie mamy na to wpływu. Trzeba się na to przygotować i się z tym pogodzić. Niestety. Brakuje trochę komunikacji ze strony rządu w kwestii tego lodowatego prysznica który nas czeka.
#wojna #rosja #ukraina #gospodarka #inflacja #ekonomia #inwestycje
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Disegno:
Jest, wojna tylko ten problem powiększy.
Zobacz sobie ile przybyło pieniądza M1 za ostatnie 2 lata.
@tomus8520: Nie obraź się, ale nie będziemy dyskutować. To nie jest wątek dla Ciebie.
Wiem ze to wy.. pisowcy
@Disegno:
Chcesz mi powiedzieć, że nie da się prowadzić racjonalnej polityki monetarnej i nie "dodrukować" +50% pieniądza w 2 lata?
@Disegno:
"Dodruk" +50% pieniądza w 2 lata jest bezpośrednią przyczyną inflacji. Dziękuję za uwagę.
@dioxyna: Liczyli na to, że "jakoś to będzie". No cóż, nie będzie.