Który z tych krajów/miast warto wziąć pod uwagę pod kątem emigracji? #irlandia Dublin #uk Londyn #luksemburg #wegry Budapeszt #zea Zależy mi na dobrym stosunku zarobków do kosztów życia, miejscu w którym łatwo będzie wychowywać dzieci (długi macierzyński, dostępność anglojęzycznych przedszkoli) i łatwości wjazdu osobie bez pracy w razie jakby niebieski nie dostał od razu. #emigracja #pieniadze #pracbaza
@chemik_kieszyk: @Euthymol: @suqmadiq2ama: Mam rezydenture to chyba nie potrzebuje wizy? Tylko nie wiem co z #niebieskim.. jeśli ja dostanę prace to będzie mógł wjechać ze mną i dopiero wtedy szukać? @MyPhilosophy: tylko w tych krajach które wymieniłam są otwarte stanowiska na moja pozycje
@Lala-Sassy: jeśli niebieski zaczął być twoim niebieskim przed 31.12 2020 i możesz to wykazać, to może dostać prawo pobytu i pracy na podstawie twojego.
@Lala-Sassy: rezydentura sie nie liczy. Należało skladac o status, termin juz minął. Jeśli jesteś skilled worker to możesz starać sie o wizę, jeśli pracodawca Ci ja zasponsoruje. Wiza dla męża chyba tylko rodzinna, ale nie chce wprowadzać w błąd. Pytaj tutaj
@Lala-Sassy: to co napisałem wyżej jest prawdziwe, jeśli przez "rezydenturę" masz na myśli prawo pobytu przyznane na podstawie EU Settlement Scheme, a nie kiedyś przyznawany PR. Na twojej wizie może przebywać z tobą najbliższa rodzina.
@Euthymol: To właśnie mam, sorki nie doprecyzowałam, mogę wjechać i pracować w UK legalnie. @chemik_kieszyk: @chemik_kieszyk: ok, poczytam o tym, dziękuje
@MyPhilosophy: na stałe nie myśle o żadnym z tych krajów, raczej 2-3 lata.
@Lala-Sassy: Drogie i małe domy, drogie przedszkola, kulturowo też wiejskie regiony kładą większy nacisk na edukację i mniejsza szansa na trudne dzieci w klasie. Bardzo progresywny podatek dochodowy powoduje, iż większa korzyść jest z mniejszych kosztów niż wysokiego dochodu.
#irlandia Dublin
#uk Londyn
#luksemburg
#wegry Budapeszt
#zea
Zależy mi na dobrym stosunku zarobków do kosztów życia, miejscu w którym łatwo będzie wychowywać dzieci (długi macierzyński, dostępność anglojęzycznych przedszkoli) i łatwości wjazdu osobie bez pracy w razie jakby niebieski nie dostał od razu. #emigracja #pieniadze #pracbaza
Komentarz usunięty przez autora
@MyPhilosophy: tylko w tych krajach które wymieniłam są otwarte stanowiska na moja pozycje
Jeśli jesteś skilled worker to możesz starać sie o wizę, jeśli pracodawca Ci ja zasponsoruje.
Wiza dla męża chyba tylko rodzinna, ale nie chce wprowadzać w błąd.
Pytaj tutaj
źródło: comment_1643540531WG3FcCmESLbQZ8ZXEglYY7.jpg
Pobierz@chemik_kieszyk: @chemik_kieszyk: ok, poczytam o tym, dziękuje
@MyPhilosophy: na stałe nie myśle o żadnym z tych krajów, raczej 2-3 lata.
Finanse?
Z tych kierunków Twoich to najlepiej Irlandia pasuje.
@not_me: bo brakuje 500k ludzi do pracy xD
@Foyth: i trzeba starac sie o wize XD