Aktywne Wpisy

cornel9192 +451
#trzecieoko #dindunuffin #azja
azjata wita afroamerykanina w swoim kraju, a my nawet nie możemy tego napisać 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
dzięki @wykop
azjata wita afroamerykanina w swoim kraju, a my nawet nie możemy tego napisać 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
dzięki @wykop

wojciech-kozakiewicz +321
Wzywam ponownie @KRZYSZTOF_DZONG_UN Wybory były transparentne. Albo usuwasz konto, albo do końca życia będziesz dźwigał brzemię łgarza. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: temp_file6104262581458651509
Pobierz

#irlandia Dublin
#uk Londyn
#luksemburg
#wegry Budapeszt
#zea
Zależy mi na dobrym stosunku zarobków do kosztów życia, miejscu w którym łatwo będzie wychowywać dzieci (długi macierzyński, dostępność anglojęzycznych przedszkoli) i łatwości wjazdu osobie bez pracy w razie jakby niebieski nie dostał od razu. #emigracja #pieniadze #pracbaza
@not_me: Tak z ciekawosci to czemu by nie?
Mam możliwość przeniesc się do któregoś z tych krajów na fajnych warunkach i zapewnioną praca. Wiadomo, że będę się bardziej szczegółowo im przyglądać i szukać konkretów ale po to są takie platformy jak wykop żeby zapytać innych co myślą.
W UK pracowałam kiedyś parę lat, ale było to dawno
Irlandię ciężko jest z czystym sumieniem polecić. Z jednej strony
@Lala-Sassy: Jeśli kupujesz to nie jest bardzo źle, ceny nieruchomości nie urosły tak wiele, ponieważ nie można dawać kredytów z LTV większm niż 90% i LTI większym niż 3.5x
@Lala-Sassy: Jeżeli myślisz o "pełnej emigracji" - czyli na stałe - to wpadnij na tydzień do Dublina i przejdź się po kilku mieszkaniach czy domach na sprzedaż. Zobaczysz jaki standard i gdzie dostaniesz za ile, nie na obrazku - a na żywo. Per saldo to może być kluczowa decyzja, bo zapewne będzie istotnym, jeżeli nie najwyższym udziałem kosztów życia. Cena takiej wycieczki jest