Wpis z mikrobloga

#mirkokoksy #bieganie
Chcę zgubić bebech no więc chciałem wprowadzić w swoje życie trochę ruchu, no więc dzisiaj stwierdziłem, że w ramach testu pobiegnę na bieżni 1.5h.. Prędkość niezbyt wysoka bo w okolicach 8km/h ale wysiłek był ciągły, a Garmin pokazał marne 500kcal spalone. Fakt, że nie czuję teraz prawie w ogóle zmęczenia ale myślałem, że spalę ze dwa razy tyle tak czy siak. A jak wygląda wasze spalanie przy dłuższych treningach? Może lepiej żebym robił interwały?
źródło: comment_1643118829m3cNHpryTPOxAAF2PLBQSN.jpg
  • 12
@adik3x: teortycznie powinno, ale op nie wie jaki ma max, a dwa ze jak zaczyna, to na poczatku beda to troche inne zakresy.

A tak po prawdzie, to dyskusje trwaja czy lepiej biegac wolniej ale dluzej, czy krocej ale z wieksza predkoscia, w ramach odchudzania.
@Dominias: Nie znam się, więc jako prawdziwy Polak mam prawo się wypowiedzieć :) Te kalorie to kwestia dość niskiego tempa i - co bezpośrednio z tego wynika - niskiego tętna. Swoją drogą to i tak niskie, ja na początku biegania (i to dużo krótszego) miewałem średnie tętno po 160+, a nadwagi nie mam. Zresztą teraz garmin też potrafi pokazać coś w podobnych okolicach i po dwóch godzinach biegu spokojnie wychodzi 2