Aktywne Wpisy
mvriami +5
Znacie jakiś film/serial, może być horror, który utrzymuje mroczny klimat w jakiejś leśnej chatce lub coś w podobnym stylu? Tylko jakieś fajne. Bardzo spodobał mi się film Czarownica - Bajka ludowa z nowej Anglii
#filmnawieczor #kino #filmy #seriale #horror #kiciochpyta
#filmnawieczor #kino #filmy #seriale #horror #kiciochpyta
źródło: image
Pobierz
synadama +1
źródło: temp_file933396740484165245
Pobierz

▶️ Z pewnością niełatwe! Zwłaszcza, że każdy z nas ma inną sytuacje i rzeczy które bierze pod uwagę!
▶️ Jeśli chcesz zobaczyć na co zwracałem uwagę, oraz co motywowało mnie do podjęcia niełatwej decyzji to koniecznie zobacz mój ostatni materiał vlogowy.
▶️ Opowiadam również o tym dlaczego nie warto się bać, oraz co zrobić, aby strach nie blokował nas przy podejmowaniu decyzji.
▶️ Napisz w komentarzu o czym chcesz usłyszeć w kolejnym materiale!
#programowanie #naukaprogramowania #java #informatyk #ciekawostki #jvm #byczazagroda #framework #kariera #springboot #git #github #it #rekrutacja #programista #hr
Komentarz usunięty przez moderatora
@bajtel: fakt, ale 2400 euro to są niskie zarobki w IT. Junior zarabia tyle. Ale fakt że kwota wolna bardzo pomaga młodym osobom na starcie. Szczególnie jak dwie osoby zarabiają te 2400. Za 4800 EUR czy GBP, można żyć bardzo komfortowo na zachodzie. I bez stresu, bo jesteś juniorem i masz w------e.
@bajtel: Znaczy się co, gdzie w krajach starej Unii lub w USA zarabiając kilka lub kilkanaście średnich krajowych możesz płacić 12% podatku ryczałtowego lub 5% IP BOX-a?
@bajtel: Podziel na pół, bo podatki i opieka zdrowotna, potem na drugie pół za względu na koszty życia i mieszkania w fajnych miejscówkach. I co Ci z tego eldorado zostaje?
@bajtel: W EUR nie wiem, ale nie wydaje mi się. W UK 2400 i to w funtach, zarabia junior. A potem zarobki idą w górę. Sufitu w zasadzie nie ma.
No i branża IT nie jest tak wysycona jak w Polsce. Tu nikt nie z--------a 12 godzin codziennie na 100%. Raczej 8 godzin na 50%. nie ma takiego ciśnienia, bo
@bajtel: Taka, w której wszyscy chcą mieszkać i pracować. I tam za 1200 masz takie warunki
źródło: comment_1641330230iCUuy07YIKsVyelf6qiuMZ.jpg
Pobierz@bajtel: Jakiej plaży? Chyba nie tej! https://www.apartments.com/streeterville-chicago-il/1-bedrooms/?bb=2jgm-vqqxJw1-klG